Neus Lloveras, presidenta de l'AMI, a Catalunya Ràdio
Neus Lloveras, presidenta de l'AMI, a Catalunya Ràdio

Neus Lloveras, presidenta de l'AMI, a "El matí de Catalunya Ràdio": "No veig malament que s'acabi amb un referèndum unilateral per la independència"

La presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència, Neus Lloveras, del Partit Demòcrata Català, veu de bon ull la proposta del RUI, el referèndum unilateral d'independència, que planteja la CUP, segons ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio".

En l'entrevista, Lloveras ha dit que cal trobar punts d'acord entre les forces independentistes,  abans de la qüestió de confiança del president Puigdemont, i ha afegit que el que és important és que es consulti la ciutadania. Sobre la forma de la consulta, afirma que li sembla bé un RUI, tot i que creu que no hi haurà problema per trobar una forma satisfactòria per a totes les parts. Lloveras pensa que el que és importar és posar fil a l'agulla ben aviat: "Hem de començar a concretar coses, entenc que ha de ser així, i no ho veig malament que s'acabi amb un RUI. És a dir, del que es tracta és que s'acabi consultant els ciutadans i ciutadanes d'aquest país. Es pot consultar amb un referèndum, es pot consultar amb unes eleccions constituents... La forma concreta pot tenir aquest marge de negociació. Ens posarem d'acord, segur."

Com a presidenta de l'AMI, Lloveras espera que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, faci una consulta perquè l'ajuntament barceloní s'incorpori a l'associació. Barcelona, actualment, té l'estatus de municipi convidat a l'AMI. Lloveras diu que "a mi se'm fa difícil de veure com una persona com l'Ada Colau, que és una persona que aposta per la participació ciutadana, pot rebutjar la possibilitat de rebutjar una consulta a la ciutadania per preguntar si volen entrar a l'AMI. Per tant, jo estic convençuda que després de parlar-ho i després de madurar-ho hi haurà d'accedir."

Lloveras també ha proposat a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que faci una consulta als seus veïns perquè la capital del Segrià entri a l'associació independentista.

Si voleu sentir tota l'entrevista, cliqueu aquí.

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

Anar al contingut