Presentació de "Natura sàvia"
Presentació de "Natura sàvia"

"Natura Sàvia", la biodiversitat del territori català com no s'ha explicat mai

Aquest matí, al Museu de Ciències Naturals de Barcelona s'ha presentat "Natura Sàvia", el nou programa que estrenarà TV3 dilluns, 22 d'octubre, a les 23.00, i que obre una finestra d'humor surrealista en un format sense precedents amb Peyu, Quimi Portet i Albert Pla

Han assistit a l'acte de presentació Vicent Sanchis, director de TV3; Marta Subirà, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat; Cristian Trepat, cap d'Entreteniment i Culturals de TV3; Pep Duran, director del programa; en Peyu, presentador de "Natura sàvia", i Quimi Portet i Albert Pla, components del "comitè de savis" del programa.

La combinació de divulgació i entreteniment és el pal de paller de "Natura sàvia". La roda de premsa no ha tingut el format habitual si no que s'han barrejat les declaracions més serioses dels assistents, amb vídeos en què Quimi Portet i Albert Pla han aportat la dosi d'humor que també té el programa.

Ha començat donant la benvinguda el director de TV3, qui ràpidament ha passat la paraula a Lina Ubero, cap de programes públics del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, qui ha volgut expressar la il·lusió que els ha fet que la presentació fos allà, perquè "el programa parla de nosaltres i ens ajuda a donar a conèixer la importància de la conservació de la natura".

Vicent Sanchis ha mostrat l'alegria que li feia presentar "Natura sàvia" perquè "des  que vaig veure el pilot sabia que teníem una cosa important entre mans. Perquè, tot i que és difícil escapar de la pressió de l'audiència, no ens podem oblidar dels formats més innovadors." Ha definit el programa com "intel·ligent, curiós, audaç i molt interessant. Ja ho anireu veient però és una història que farà parròquia".

Després ha estat el torn de Marta Subirà. La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha explicat que "quan se'ns va plantejar la idea vam veure ràpidament que era molt interessant, perquè una de les nostres feines és difondre el coneixement ambiental del país, perquè Catalunya és un país d'una enorme biodiversitat i no és encara prou conegut, i està molt amenaçada." Marta Subirà ha afegit que "la difusió es pot fer de moltes maneres i creiem que la televisió pública ha de tenir un paper rellevant, per això valia la pena apostar per un format diferent i així poder arribar a un públic més ampli". Subirà espera que "sigui l'inici d'altres col·laboracions i que el programa tingui molt èxit, sigui divertit i serveixi per aprendre coses noves de la natura".

Pep Duran, el director, ha definit "Natura sàvia" com "un programa de natura i humor, en què a partir d'un documental de fauna autòctona, en Peyu i en Sañé fan la seva explicació i el comitè de savis intervé per donar el toc personal i espontani. En definitiva, és un collage vertiginós".

Per en Peyu "el més interessant és el format, que espero que l'espectador el sàpiga llegir. Se'm va ocórrer aquesta idea de viatge a l'Àfrica, quan un guia ens explicava la història d'una aranya. I estic molt content de poder fer aquest programa que he dissenyat des de zero". El presentador ha explicat que "he volgut reivindicar i descentralitzar el programa i per això gairebé tot s'ha gravat a Osona".

A la pregunta de com va escollir Quimi Portet i Albert Pla, en Peyu ha dit "que necessitava una part humorística i com que ja coneixia en Quimi l'hi vaig proposar i sabia que tenia amistat amb l'Albert, vaig pensar que amb tots dos seria meravellós. Els vaig subornar i aquí els tenim".

Per en Peyu, "Natura sàvia" "parteix d'una informació rigorosa que es barreja amb un humor "gamberro" i això és més atractiu i una bona manera de fer divulgació i arribar a un públic que no acostuma a veure documentals a l'ús".

Finalment, Cristian Trepat, cap d'Entreteniment i Culturals, destaca  que, a banda d'en Peyu, una cara habitual dels programes d'entreteniment, "Natura sàvia" incorpora  Jaume Sañé , Quimi Portet i Albert Pla. Una barreja de perfils que, sens dubte, donen al programa una enorme personalitat.

tv3.cat/naturasavia

twitter.com/naturasaviaTV3

instagram.com/naturasaviaTV3

Anar al contingut