"Namíbia, el paradís del vent" i "La maledicció de Rapa Nui", demà, a "Thalassa"

Aquest divendres, a les 22.00, al 33, "Thalassa" va fins a Namíbia, el nou paradís del vent, un lloc on els surfistes amb estel volen damunt les onades. I de Namíbia a Barcelona, una ciutat amb un passat i una tradició marinera plena de tresors. El programa en descobreix uns quants. I per acabar, la maledicció de Rapa Nui: quina relació tenen els mariners catalans amb el gairebé complet extermini de la població original de l'illa de Pasqua?

Namíbia, el paradís del vent

"Thalassa" va fins a Luderitzun, lloc inhòspit enmig de les desertes terres de Namíbia per descobrir el paradís del vent. En aquest lloc, on el vent pot superar els 55 nusos, els millors surfistes de vela s'hi troben cada any per competir i triar al campió més veloç. En aquestes platges, l'any 2010, aquests bòlids de la mar van superar el rècord de velocitat amb vela i van trencar la barrera dels cent quilòmetres per hora.

Aromes de mar

Barcelona és plena de llocs amb una forta tradició marinera. Botigues centenàries, llocs emblemàtics que recorden i mantenen viu el lligam dintre la ciutat i el mar. Cada un d'aquests llocs amaga una història i un profund aroma de mar. Aquesta setmana, "Thalassa" descobreix alguns d'aquests llocs de Barcelona carregats d'aroma de mar.

La maledicció de Rapa Nui

L'any 1862 a l'Illa de Pasqua hi vivien més de 4.000 Rapa Nui. Una embarcació comandada per un misteriós personatge anomenat Marutany hi desembarca i fa captius gairebé 1.500 illencs, inclosa la família reial i la casta dels savis. Els vendrà com a esclaus. Qui era aquest misteriós Marutany? Quina relació té amb Catalunya?

tv3.cat/thalassa

Anar al contingut