Nadal (PP) diu que els escolars "moltes vegades" acaben l'ensenyament obligatori "parlant catanyol"

La cap de llista del PP per Barcelona, Dolors Nadal, diu que l'ús del català com a llengua vehicular en l'ensenyament incideix en "la igualtat d'oportunitats" dels escolars i remarca que "moltes vegades" acaben l'etapa obligatòria "parlant catanyol".

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Nadal ha defensat que "tant el català com el castellà puguin ser llengües vehiculars en l'ensenyament" a Catalunya. Segons ella, "si es mira el fracàs escolar, es veu que hi ha unes xifres que són preocupants en el sistema que s'ha mantingut fins ara".
Basant-se en les dades de l'informe PISA, la cap de llista del PP per Barcelona ha assenyalat que "el fracàs escolar d'una criatura castellanoparlant escolaritzada en català dobla la d'una de catalanoparlant escolaritzada en català com a llengua vehicular".
A més, ha lamentat que al final de l'ensenyament obligatori els nens escolaritzats a Catalunya "moltes vegades surten parlant en catanyol i escrivint en catanyol". "És molt preocupant, senyor Bassas, perquè a nivell educatiu i en qualitat d'ensenyament Catalunya és a la cua. I no és que sigui a la cua d'Espanya, és que és a la cua d'Europa", ha remarcat Nadal, que creu que els alumnes "no tenen prou preparació".
D'altra banda, Dolors Nadal ha acusat el conseller d'Interior, Joan Saura, de no haver parlat abans de la presència de grups islamistes radicals a Catalunya. "Aquí hi ha com una mena de brou de cultiu al qual hem de parar molta atenció per garantir la seguretat. Ara sembla que el conseller Saura comença a caure de la figuera i comença a dir que tenim un problema que Catalunya es pugui convertir en un centre de captació de jihadistes", ha puntualitzat.

Anar al contingut