Nadal diu que el govern no pot demanar el suport als pressupostos si fa nous ajustos sense negociar

El cap de l'oposició insta el PP que es responsabilitzi del lliurament del fons de competitivitat després que ahir Jorge Fernández Díaz va anunciar que el govern de Rajoy no avançaria aquests diners.

El president del grup del PSC al Parlament i cap de l'oposició, Joaquim Nadal, ha afirmat que el govern no pot reclamar una adhesió incondicional als pressupostos si els ajustos anunciats ahir pel president de la Generalitat, Artur Mas, no els acorda amb ningú. En declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Nadal ha lamentat que no els hagin consultat aquestes mesures: "No cal que surtis amb tota la parafernàlia del poder a 48 hores del resultat electoral anunciant un conjunt de mesures que, a més a més, estan en contradicció amb el teu programa electoral, i a sobre demanis un contracte d'adhesió en blanc per part dels partits de l'oposició". Nadal considera que l'executiu ha amagat aquestes mesures perquè no afectés la campanya electoral i ha criticat que les retallades afectin sempre els treballadors.

Joaquim Nadal també ha respost al cap de llista al Congrés del Partit Popular de Catalunya, Jorge Fernández Díaz, que ahir va dir al programa Polièdric de Catalunya Informació que el govern de Mariano Rajoy no avançarà els 1.450 milions d'euros del fons de competitivitat: "Ara, el que és imprescindible és que aquells que tenen la majoria sobrada complexin escrupolosament allò que li van enviar com a missatge a la ciutadania dient: ‘Catalans, nosaltres amb això complirem'. Doncs que compleixin, perquè jo sóc dels que crec que la bestreta a concretar i a negociar bilateralment és una obligació exactament igual com la liquidació", ha assegurat Nadal.

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut