Nadal demana a CiU que doni suport a l'esmena del PSC al Congrés sobre el fons de competitivitat

Des de CiU, Oriol Pujol afirma que els socialistes catalans acabaran sent marginals a Catalunya perquè el PSOE marca el ritme des de Madrid.

El cap de l'oposició i president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha demanat en declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que CiU voti aquesta tarda a favor de l'esmena dels socialistes catalans a la moció de la federació nacionalista que insta el govern central a pagar els 1.450 milions d'euros del fons de competitivitat.

Joaquim Nadal ha reclamat a CiU que doni suport a l'esmena del PSC si vol que la Generalitat cobri aquests diners abans que acabi l'any: "Del que es tracta és de fer que les mocions puguin ser guanyadores fruit de la negociació parlamentària". El cap de l'oposició diu que presenten l'esmena "perquè volem que es guanyi, perquè volem que guanyi Catalunya, perquè no volem que es faci electoralisme amb això. Aquesta és la qüestió."

Nadal ha assenyalat que està convençut que els governs català i central arribaran a un acord un cop passin les eleccions municipals: "CiU vol posar en compromís el govern espanyol o CiU vol realment cobrar aquests diners? Per cobrar aquests diners ha d'ajudar el govern espanyol i crec que en els propers dies, i passades les eleccions, començarà una fase negociadora que serà més positiva. I cregui'm, d'aquí un mes o d'aquí dos mesos en podem tornar a parlar."

Mentrestant, el president del grup parlamentari de CiU i secretari general adjunt de Convergència, Oriol Pujol, ha criticat l'actitud dels 25 diputats del PSC al Congrés de votar al costat del PSOE. El número dos de Convergència ha indicat, també en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, que la moció no recull l'esmena socialista perquè considera que no inclou una data concreta sobre el pagament dels 1.450 milions d'euros. Oriol Pujol ha dit en relació amb el PSC: "El que sol passar és que hi ha una dinàmica de gesticulació però finalment s'imposa la jerarquia i des de Madrid marcaran el ritme de les coses". Segons Pujol, el PSC "acabarà sent marginal a Catalunya."

El president de CiU al Parlament reitera que l'Estat espanyol ha de pagar el que deu a Catalunya. Oriol Pujol es queixa que el govern espanyol transmeti part de l'ajust als governs autonòmics i ha fet un advertiment: "De moment, sembla que només li toqui a Catalunya perquè som els únics que en parlem, però que es prepari tothom a partir del 23 de maig."

Sobre els diners del fons de competitivitat, Oriol Pujol ha revelat que des del govern central, la vicepresidenta Elena Salgado els ha plantejat que "anem a pintar números, no sé quantes vegades ens ho han dit", però ha afegit que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, s'hi nega.

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut