Mr. Bean torna a casa per Nadal

El 24 de desembre, a les 20.00, i el 26 de desembre, a les 18.25, torna a TV3 una de les tradicions televisives nadalenques: l'humor surrealista de Mr. Bean. El personatge interpretat per Rowan Atkinson es prepara per celebrar el Nadal a la seva manera. També s'haurà d'enfrontar a un examen i donarà la mà a la reina, amb tot el que això pot suposar.

"Bon Nadal, Mr. Bean"

Mr. Bean està molt il·lusionat amb el Nadal. Fa amistat amb una banda de música de l'Exèrcit de Salvació i torna a casa amb un arbre de Nadal que ha aconseguit trobar. El dia de Nadal el seu mitjó està ple de sorpreses, i la més gran de totes la guarda per a la seva xicota.  Desgraciadament, aquest regal no és allò que ella s'espera i el deixa plantat. Malgrat això, les festes de Nadal de Mr. Bean acaben explosivament.

"Qui dies passa anys empeny"

Mr. Bean intenta fer trampes en un examen abans que s'esgoti el temps per entregar-lo; però, tot i que porta la seva mascota de la sort, no se'n surt gaire bé. A la platja, té alguns problemes després de descobrir una original manera de posar-se el banyador. I a l'església resol un problema de pessigolleig nasal inventant un nou concepte de mocador de butxaca.

"El retorn de Mr. Bean"

Mr. Bean emprèn un viatge pels grans magatzems i s'entusiasma tant amb les seves compres que, fins i tot, acompanya un altre client dels magatzems fins als lavabos. En un exclusiu restaurant, es despatxa amb un bistec tàrtar sense ni tan sols tastar-ne un mos. Per acabar, Mr. Bean té l'honor de poder donar la mà a la reina, que realment, perd el sentit quan el coneix...

La sèrie

"Mr. Bean" té com a protagonista un personatge divertit i ingenu i, de vegades, amb un punt malèvol. Viu en un petit apartament al nord de Londres amb el Teddy, el seu osset de peluix, a qui tracta com a un fill. En cada episodi, viu situacions surrealistes quan intenta solucionar les coses més senzilles a la seva manera original i excèntrica: esquivar una inoportuna barrera del pàrquing amb mètodes peculiars, arruïnar una amistat per culpa d'unes crispetes, fer desaparèixer un bistec tàrtar del plat en un restaurant de luxe quan descobreix que no li agrada, cuinar un gall dindi a la seva manera especial o viure un Nadal ple de sorpreses explosives.

La sèrie la va crear el mateix Rowan Atkinson amb Richard Curtis i Robin Driscoll. La primera emissió va ser l'1 de gener del 1990 per l'ITV (Independent Television). Per a aquest nou personatge, Atkinson es va inspirar en un altre home de poques paraules, el Monsieur Hulot de l'actor Jacques Tati. El personatge de Mr. Bean viu en el segon pis del número 12 del carrer Arbour Road, a Highbury, al nord de Londres, una adreça inexistent però que no va evitar que els fans hi enviessin cartes, el mateix que passa amb un altre personatge fictici, Sherlock Holmes. El capítol setè de la sèrie, titulat "Merry Christmas, Mr. Bean", emès per primera vegada el 29 de desembre de 1992, està entre els més vistos de la història del Regne Unit.

La sèrie de televisió no té gaires capítols, però el personatge de Mr. Bean també ha protagonitzat dues pel·lícules, una sèrie animada (emesa també per TV3 el 2003), un videojoc i diversos llibres.

tv3.cat

Anar al contingut