Montserrat Tura creu que seria un error que Mas unifiqués Justícia i Interior en un sol departament

La consellera de Justícia en funcions ha defensat l'abstenció del PSC per facilitar la investidura de Mas com a acte de responsabilitat respecte Catalunya.

La consellera de Justícia en funcions, Montserrat Tura, ha afirmat en una entrevista al programa de Catalunya Ràdio El secret, amb Sílvia Cóppulo, que seria "preocupant" que en el futur govern d'Artur Mas figuressin en un sol departament els àmbits de Justícia i Interior.

Montserrat Tura ha preferit no opinar encara sobre la possibilitat que Felip Puig assumeixi la conselleria d'Interior, tal com apunta Catalunya Ràdio, però ha remarcat la seva oposició que estiguin junts en el mateix departament els vessants policials i judicials: "Si realment volem ser una nació hem d'aprofundir en les competències que tenim en matèria de seguretat pública, d'emergències i tot el que significa el departament d'Interior de seguretats públiques i", al mateix temps, "hem d'aprofundir a tenir un poder judicial català, una política penitenciària o fins i tot poder fer front a la criminalitat específica catalana, totes aquestes qüestions corresponents al departament de Justícia. No es poden desmerèixer, menystenir i diluir en un mateix espai polític".

La consellera de Justícia en funcions ha defensat que el PSC s'hagi abstingut en la segona volta del debat d'investidura perquè Artur Mas ja es posi a treballar per confirmar el govern: "D'entrada era partidària de facilitar la investidura. Un país que té una situació de crisi econòmica, que té 550 mil aturats, no pot, a més a més, sumar-hi una situació d'inestabilitat política i que el Parlament sistemàticament voti ‘no' a la investidura d'una persona que, per altra banda, ha guanyat amb una claredat que ningú no li pot negar". En aquest sentit, Tura ha assegurat que l'actitud del PSC ha estat un "acte de responsabilitat cap a Catalunya" .

catradio.cat/secret
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut