Miquel Roca considera que falta unitat per reclamar el pacte fiscal amb prou força

L'exsecretari general de Convergència i un dels pares de la Constitució assegura que, si hi hagués aquesta unitat d'actuació, els catalans serien imbatibles.

L'exsecretari general de Convergència Democràtica de Catalunya Miquel Roca creu que encara no hi ha prou unitat perquè la reclamació del pacte fiscal pugui avançar amb la força suficient. En una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Roca ha dit que va ser molt positiu l'acte d'ahir a l'Ateneu Barcelonès en què diferents sectors del país van donar suport al pacte fiscal en la línia del concert basc, però ha remarcat que aquest consens hauria de ser més ampli. L'exdirigent de Convergència qualifica de fonamental la unitat d'acció dels catalans alhora que assegura que "si hi ha unitat d'actuació som imbatibles".

Sobre el plantejament de la via de la independència, Miquel Roca ha explicat que seran els mateixos ciutadans els que ho decidiran. La solució "serà la que el poble de Catalunya vulgui", assenyala Roca, que ha afegit que "no hi ha límits a l'ambició i és legítim no tenir límits a l'ambició, però aquesta ambició ha de veure's molt consolidada i molt arrelada en la pròpia societat i, d'una manera molt clara, interpretada per un Parlament, que és el que ens representa".

Miquel Roca, un dels pares de la Constitució i ara president de la Societat Econòmica Barcelonesa d'Amics del País, opina que, quan es va redactar la Carta Magna el 1978, es van equivocar perquè no van incloure la possibilitat que Catalunya tingués capacitat per gestionar els impostos: "Sí. En aquell moment vam conformar una majoria insuficient entre la gent de Convergència i Unió i Esquerra, que vam quedar en minoria enfront de la UCD i el Partit Socialista, que van decidir que no volien el concert per a Catalunya. És legítim però, evidentment, crec que en perspectiva veiem que era un error".

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut