Miquel Iceta i Núria Parlon han dit que els diputats del PSC no es pensen abstenir per permetre la investidura de Mariano Rajoy

Els dos candidats a les primàries del PSC, que es faran dissabte, han afirmat a "El matí de Catalunya Ràdio" que els diputats del PSC mantindran la seva posició amb independència de les indicacions que faci el PSOE.

Guanyi qui guanyi les primàries pel lideratge del PSC d'aquest dissabte, els diputats socialistes catalans al Congrés no pensen abstenir-se per permetre la investidura de Rajoy encara que els ho mani la nova direcció del PSOE. Ho han deixat ben clar a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, els dos candidats a la primera secretaria del PSC: Miquel Iceta, que ara ostenta el càrrec, i Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i aspirat a rellevar Iceta.  

Miquel Iceta, sobre els sentit del vot dels socialistes catalans en una nova hipotètica investidura de Mariano Rajoy, ha destacat: "Espero que això s'entengui i, si no, doncs què hi farem? Nosaltres no ens separarem i si ens volen deixar, això ja se sap en les parelles com va. De vegades et deixen, però nosaltres no marxarem. Quan a mi em pregunten: 'Escolti, vostè vol trencar amb el PSOE?' Jo dic que no. Em diuen: 'Vostè vol canviar la relació amb el PSOE?', jo dic que no,  i 'vol votar amb el PSOE?' Doncs, en aquest tema, no. I el PSOE haurà de decidir."

Per la seva banda, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha demanat renegociar el protocol de relacions PSOE-PSC de l'any 1978.

Segons Parlon: "Aquest protocol s'ha d'actualitzar, s'ha de revisar. El protocol del 78 està bé, l'he llegit, l'he mirat, hi ha elements en els quals nosaltres hem de poder definir de manera clara la diferència i no només per temes de caràcter territorial."

Si voleu escoltar tota l'entrevista amb Miquel Iceta, cliqueu aquí.

Si voleu escoltar tota l'entrevista amb Núria Parlon, cliqueu aquí.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut