Miquel Iceta, primer secretari del PSC
Miquel Iceta, primer secretari del PSC

Miquel Iceta està en contra de la proposta del PSOE de recuperar l'Estatut retallat com a solució a les reivindicacions de Catalunya

El líder del PSC també s'ha declarat neutral de cara a les eleccions primàries del PSOE

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, el primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya ha qualificat de pedaç voler repescar el que va retallar el Tribunal Constitucional, tal com recull una de les ponències que el PSOE votarà en el seu pròxim congrés.

Per Iceta, cal un reforma constitucional i ho ha argumentat dient: "Una cosa que deia el Tribunal Constitucional, en el fons, amb la seva sentència és: 'vostès han pretès canviar la Constitució espanyola a partir d'un Estatut i això no pot ser, en tot cas s'ha de canviar la Constitució'. Doncs crec que se'ls ha d'agafar la paraula i aleshores canviem la Constitució. Per tant, jo crec que hi ha arguments per defensar-ho. Ara, el temps no passa de bades i, per tant, si avui algú digués: 'no, el que volem és estrictament recuperar aquells elements erosionats per la sentència', crec que ens equivocaríem. Ara hem de buscar un consens molt ampli i buscar una solució per 20 o 30 anys. No podem fer un pedaç."  

De cara a les primàries del PSOE, Iceta es declara neutral entre els 3 candidats, però sí que ha subratllat que té una diferència substancial amb Susana Díaz. Diu que ell és partidari d'una aliança d'esquerres, és a dir, d'un pacte del PSOE amb Podem, i Díaz és la més contrària a aquesta mena d'acord.

Segons el líder dels socialistes catalans, Susana Díaz "té unes ganes enormes de dirigir el PSOE i representa una visió potser més tradicional, canònica, del que ha estat el PSOE durant tota la seva vida, en contraposició amb d'altres que potser tenen una posició més oberta o més procliu a aliances d'esquerres que ella mira amb més distància. Jo soc partidari dels pactes d'esquerres i els practiquem, per exemple a l'Ajuntament de Barcelona, o a l'àrea metropolitana i, si hi hagués la possibilitat, i llàstima que els de Podem no ho hagin vist la jugada, però m'hauria encantat fer a Espanya un govern com el de Portugal. Un govern dels socialistes amb el suport extern del Partit Comunista i del Bloco de Esquerda"  

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Miquel Iceta, cliqueu aquí.

El matí de Catalunya Ràdio" es fa cada dia, de dilluns a divendres, de les 06.00 a les 13.00.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

 

Anar al contingut