Miquel Iceta diu que li agradaria que el PSC fos com el PSOE de Susana Díaz perquè ha estat capaç d'atraure la majoria social andalusa

El primer secretari del PSC ha insinuat a "El matí de Catalunya Ràdio" que l'antiga Convergència podria haver tancat amb el Partit Popular un acord no només per a la mesa del Congrés, sinó també per a la investidura de Rajoy.

Miquel Iceta ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Òscar Fernández, que és partidari que el PSC sigui com el PSOE andalús, de qui assegura que representa la majoria social dels andalusos. El líder socialista català ha lloat d'aquesta manera la figura política de la presidenta andalusa, el dia abans que Susana Díaz participi a Catalunya en un acte socialista de partit.

Iceta ha destacat que veu bé la diversitat ideològica dels socialistes en clau territorial en funció de la realitat de cadascuna de les comunitats autònomes, i que entén els projectes diferents que avui representen en aquest terreny el valencià Ximo Puig i l'andalusa Susana Díaz. Ell, però, combrega amb la filosofia d'aquesta última.

Pel primer sectari del PSC: "A mi m'agradaria molt que els catalans veiessin el PSC, com els andalusos veuen el PSOE  d'Andalusia. És veritat que, molts andalusos, el veuen com el més genuí representant dels interessos andalusos i això és perfectíssimament compatible amb el seu caràcter de partit socialista integrat en el Partit Socialista Obrer Espanyol."

Sobre els últims moviments de cara a la investidura espanyola, Iceta insinua que l'antiga Convergència podria haver tancat un acord amb el Partit Popular que va més enllà d'afavorir la mesa del Congrés per tenir grup propi

El líder socialista ha assegurat: "No sé per què s'ha volgut amagar, a menys que, efectivament, hi haguessin altres coses, que no ho sé. Sempre, quan un fa la mesa hi ha també una predisposició, però no necessàriament. El que sí que es demostra és que quan el Partit Popular s'hi posa és capaç de trobar acords."

I en política catalana, Iceta no ha descartat que a última hora el proper ple acabi debatent les conclusions del procés constituent. Ha dit que hi veu la possibilitat que s'acabi incloent a l'ordre del dia a petició dels independentistes just quan arrenqui el ple.

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Miquel Iceta, cliqueu aquí.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut