Meritxell Batet, diputada del PSOE al Congrés, diu que el seu partit no veu possible un govern alternatiu al de Mariano Rajoy

Batet diu a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Monica Terribas, que l'alternativa no és possible mentre Ciutadans i Units-Podem es continuïn vetant

La diputada socialista ha reconegut que la confiança en la formació d'Iglesias està molt malmesa després que Podem va votar en contra de la investidura de Pedro Sánchez.

Davant del més que probable "no" del Congrés a Rajoy, al debat d'investidura, Batet creu que són Rivera i Iglesias els que han de moure fitxa.

Sobre el posicionaments d'Units-Podem i de Ciutadans, Meritxell Batet diu: "La seva actitud no ha canviat, la posició d'aquestes forces polítiques no ha canviat, continua sent la mateixa. Jo no he sentit comptabilitat entre ells, ni que vulguin sumar ni que vulguin configurar aquest govern de canvi sòlid i que permeti una governabilitat. Jo no ho he sentit i, per tant, en qualsevol cas, serien ells els que haurien de canviar de posició. Nosaltres ho vam intentar."

Recordem que avui, a les quatre de la tarda, Rajoy se sotmetrà al debat d'investidura, que amb tota probabilitat perdrà en primera volta, perquè només té els suport de 170 diputats, els del PP, Ciutadans i Coalició Canària. N'hi faltarien 6 per ser investit president.

Després d'una curta trobada que Pedro Sánchez va qualificar de "prescindible", el líder socialista va reiterar el seu "no" a Rajoy.

"El matí de Catalunya Ràdio" s'emet de dilluns a divendres, de sis del matí a una del migdia.

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Meritxell Batet, cliqueu aquí.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut