"Mediterraneo" i "El cafè de la Marina", el diumenge cinèfil del 33

Diumenge, a partir de les 22.00, el 33 continua amb els seus diumenges cinèfils. Aquesta setmana, primer, la sessió de "Cinema VOS", amb "Mediterraneo", d'un dels abanderats de la comèdia italiana contemporània, Gabriele Salvatores. Després, a "Sala 33", la coproducció de TV3 "El cafè de la Marina", una història eminentment romàntica, enmig d'una quotidianitat aclaparadora d'un petit poble mariner.

Guardonada amb l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa i amb el Globus d'Or a la millor banda sonora, "Mediterraneo", dirigida per Gabriele Salvatores, és un reflexió plena d'esperança, una comèdia antibel·licista carregada de frescor i diversió.

Durant la Segona Guerra Mundial l'exèrcit italià deixa un reduït escamot de soldats en una petita illa grega per vigilar la presència de vaixells alemanys i repel·lir un possible atac. Troben abandonat l'únic poble de l'illa i comencen a passar els dies sense que aparegui l'enemic enlloc. De mica en mica, els habitants grecs surten dels amagatalls de les muntanyes i comproven que els soldats italians són inofensius. I com que l'enemic continua sense aparèixer i se'ls espatlla la ràdio que els mantenia en contacte amb l'exèrcit, els soldats italians es van agafant la vida més tranquil·lament i comencen a gaudir de les bondats locals, des de la cuina fins a les dones, i a dedicar-se a les seves aficions particulars.

Després la coproducció de TV3, "El cafè de la Marina" (2014), una història eminentment romàntica, enmig d'una quotidianitat aclaparadora, que sorgeix, tímida però imparable, d'aquest humil poble mariner català de principis del segle XX.

La moral i la mesquinesa de l'època condemnen amb brutalitat la noia del Cafè de la Marina i no perdonen la seva falta; ser prenyada i abandonada per un francès miserable. En aquest cafè tothom mira tothom, tots s'escolten, tots pensen i alguns malpensen sobre els altres. El safareig pervers que és la vida en aquest indret, petit i tancat, és el marc on Sagarra ofereix aquesta història d'on emergeixen uns protagonistes molt ben dibuixats, rotunds, apassionats, amb uns caràcters potents.

La Caterina, la noia del cafè d'un poble de pescadors de principis del segle XX, està marcada pel seu passat imperdonable. Contra tot pronòstic, naixerà una història d'amor amagada davant de tot el poble, que anirà creixent fins a esclatar davant de tothom  entre en Claudi, un pescador tímid, solitari i bevedor, i la Caterina, que aconseguirà ser estimada i reconciliar-se amb la vida.

tv3.cat/sala33

twitter.com/Sala33cinema

 

Anar al contingut