Mas-Colell creu que L'estat no s'esforça tant com les comunitats autònomes per reduir el dèficit

El conseller d'Economia diu que, si les condicions són bones, el govern s'acollirà als crèdits de l'ICO que ahir va oferir la ministra Elena Salgado perquè les autonomies eixuguin el dèficit amb l'estat.

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, opina que el govern de l'Estat fa menys esforços que les comunitats autònomes per reduir el dèficit global. Mas-Colell ho ha explicat en una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio d'estiu, amb Francesc Soler, l'endemà de la reunió del consell de política fiscal i financera: "Hi ha un sentiment que en aquesta distribució de cartes, home, el govern central s'ho posa una mica millor que les autonomies. És a dir, no estem igualant les probabilitats que els esforços de les diferents administracions tinguin el mateix resultat."

Sobre aquesta qüestió, el conseller ha remarcat que el govern central hauria d'avalar les emissions de deute de les autonomies. Davant l'actitud de l'estat i de les sentències del Tribunal Constitucional, Mas-Colell considera que l'aprofundiment de l'autogovern només depèn dels catalans: "Al final, una vegada tot estigui fet i dit, els únics que podran brindar l'autogovern de Catalunya són els catalans."

Mas-Colell també s'ha pronunciat sobre els crèdits de l'ICO que ahir va oferir la ministra d'Economia, Elena Salgado, perquè les comunitats autònomes intentin eixugar el dèficit amb l'estat. El conseller ha admès que segurament s'hi acolliran: "Nosaltres acudim a qualsevol línia de crèdit si les condicions són les que han de ser; i si les condicions són bones per descomptat que apel·larem. Suposo que el sentit comú diu que el tipus d'interès que carregui l'ICO no serà superior al del mercat."

El titular d'Economia ha confirmat que la Generalitat ha posat en venda un total de 28 edificis públics per obtenir uns 550 milions d'euros.

catradio.cat/mati
Anar al contingut