Martxelo Otamendi creu que ETA podria abandonar la lluita armada en menys d'un any

El director del diari Berría considera que el procés de pau a Euskadi aniria més ràpid si el líder de Batasuna, Arnaldo Otegi, quedés en llibertat.

El director del diari basc Berría, Martxelo Otamendi, ha afirmat a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que el final d'ETA podria arribar en el termini d'un any. Otamendi ho veu factible: "A la velocitat que va l'esquerra abertzale crec que sí, per sobre de les operacions i les provocacions policials d'aquesta setmana, i l'empresonament d'Otegi."

L'analista basc ha utilitzat un símil per explicar quina és la decisió d'ETA tot i les detencions dels últims dies de membres de Segi, la branca juvenil de l'esquerra abertzale: "El toro ha decidit pasturar per molts provocadors i muletillas que hi hagi vestits amb toga, amb corbata i, alguns, amb uniforme policial. Per molts muletillas que citin el toro, el toro aguantarà pasturant."

Segons Martxelo Otamendi, el procés de pau a Euskadi avançaria millor i amb més celeritat si el líder de la il·legalitzada Batasuna, Arnaldo Otegi, quedés en llibertat: "Otegi és el motor principal del canvi de l'esquerra abertzale. Aquest canvi podria ser fins i tot més ràpid amb líders com Otegi al carrer."

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut