Marta Rovira, portaveu parlamentària de Junts pel Sí, a "Els matins": "Si el TC suspèn el ple de la resolució de dilluns, continuarem endavant"

La portaveu de Junts pel Sí al Parlament de Catalunya, Marta Rovira, ha dit a "Els matins" de TV3 que si el Tribunal Constitucional suspèn la resolució d'inici de la independència que s'ha de debatre dilluns continuaran endavant. "Si s'atreveix a suspendre el ple, que és debat, suspèn la democràcia. La declaració diu que estem disposats a negociar i a escoltar. El Parlament ha escoltat tots els grups que han recorregut al TC, però ells no volen ser escoltats". Rovira ha criticat durament l'actitud del PSC, Ciutadans i el PPC de recórrer davant del Constitucional: "Després de l'espectacle d'ahir, si hi ha suspensió ens priven a nosaltres, que tenim una majoria legal i legítima, de la participació política.".

La investidura

La portaveu de Junts pel Sí ha dit que no sap quin serà l'acord per a la investidura del nou president, però ha avançat que "possiblement serà a última hora, com han sigut pràcticament tots els acords importants del procés".

Marta Rovira no ha volgut comentar l'article del diari digital "El Confidencial" segons la qual hi ha un pacte per investir president Artur Mas després de les eleccions generals del 20-D. "Nosaltres volem un acord com més aviat millor, perquè mentre no hi ha acord, no hi ha un govern per assumir el mandat del Parlament ni un pla de govern per aplicar. Anem en molt bona línia per pactar un pla de xoc de mesures socials".

Montoro i el FLA

Rovira ha criticat durament les declaracions en què el ministre Cristóbal Montoro va insinuar que tancaria l'aixeta del finançament si no hi ha lleialtat per part de la Generalitat: "Rajoy ens està amenaçant amb coses que ja fa anys que passen. Ens fan pagar interessos per obtenir uns diners que ja són nostres, es retarden contínuament els pagaments... com podem anar pitjor encara amb tot el que el govern espanyol ens està perjudicant?"

Debat sobre les sigles

Marta Rovira ha avançat que al Consell Nacional de dissabte decidiran amb quines sigles es presenten al 20-D. "Sempre hem dit que el partit s'ha d'obrir. Dissabte decidirem quina és la millor fórmula."

tv3.cat/elsmatins

facebook.com/elsmatins

twitter.com/@elsmatins

 

Anar al contingut