Declaracions a Catalunya Ràdio

Marta Rovira nega cap diferència amb el president Carles Puigdemont i la consellera Neus Munté sobre el full de ruta cap a la independència

En una entrevista al programa "L'oracle", de Catalunya Ràdio, la secretària general d'ERC i portaveu de Junts pel Sí afirma que la proclamació de l'estat independent es farà després del referèndum de la Constitució, si es guanya.

La secretària general d'Esquerra Republicana i portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira, ha negat cap diferència amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la consellera de la Presidència, Neus Munté, sobre el full de ruta cap a la independència. En declaracions al programa "L'oracle", amb Xavi Freixes, ha subratllat que la proclamació de l'estat independent es farà després del referèndum de la Constitució, si es guanya. Abans s'hauran hagut de fer les eleccions constituents i, per convocar-les, segons Rovira, caldrà haver canviat de legalitat: "La consellera Munté el que diu és que havent assumit nosaltres el compromís d'unes eleccions constituents, això ja implica una clara declaració d'intencions que abans haurem fet la independència, perquè: qui convocarà unes eleccions constituents? No ens les deixarà pas convocar l'Estat en aquest marc legal i estatal en què vivim actualment, oi que no? Haurem de convocar des d'un estat independent unes eleccions constituents. Per tant, jo crec que no ens contradiem gens ni mica. Estem dient exactament el mateix."

Marta Rovira també ha descartat ara per ara una abstenció d'ERC a un hipotètic govern del PSOE amb Podem perquè diu que no el veu amb la voluntat de reconèixer la plena sobirania de Catalunya.

"L'oracle" s'emet de dilluns a divendres, de tres a quatre de la tarda.

 

Catradio.cat/oracle

Twitter.com/oraclecatradio

Facebook.com/loraclecatradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut