Marta Rovira és partidària que Artur Mas convoqui la consulta després d'aprovar la llei catalana

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', la secretària general d'ERC aposta per limitar així el marge de reacció del govern espanyol.

La secretària general d'Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Rovira, és partidària que el president de la Generalitat, Artur Mas, convoqui la consulta del 9 de novembre immediatament després d'aprovar la llei de consultes catalana per limitar així el marge de reacció del govern espanyol. D'aquesta manera, segons Rovira, si l'Estat porta al Constitucional la norma catalana, posarà en evidència que el que vol és impedir que els catalans puguin exercir un dret bàsic. Així ho ha afirmat en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas: "Serem hàbils a l'hora d'aprovar la llei de consultes, immediatament fer un decret de convocatòria, i el que ens impediran no és una llei, el que intentaran impugnar no és la suposada inconstitucionalitat d'una llei, el que hauran d'impugnar és el dret de vot." Marta Rovira ha insistit que la crida a votar serà totalment legal.
 
Pel que fa a la candidatura unitària frustrada per a les eleccions europees, la dirigent republicana ha explicat que ho van intentar tot, van parlar amb tothom, però que tenien dubtes de si sumar els acabaria afeblint.
 
 
 
Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut