Marta Rovira assegura que l'objectiu de dèficit del 0,7% que imposa l'Estat ofega el país

En una entrevista a 'L'oracle' de Catalunya Ràdio, la secretària general d'ERC afirma que els republicans no donaran suport a uns pressupostos del govern que s'ajustin a aquest sostre.

La número dos d'Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Rovira, ha advertit que els republicans no pactaran uns pressupostos de la Generalitat amb el sostre de dèficit que imposa el govern espanyol perquè portaria a la ruïna el nostre país. Rovira ho ha subratllat en una entrevista a L'oracle, amb Xavier Graset: "És evident que nosaltres aquí elaborarem el pressupost i donarem suport al pressupost que sigui més responsable per al nostre país i això voldrà dir que no podrem estar a l'objectiu de dèficit que pretenen fins a dia d'avui, perquè no coneixen altra cosa que un 0,7%, com a mínim hem d'estar a un 1,7%."

Marta Rovira també ha alertat que si no hi ha un acord sobre els pressupostos amb Convergència i Unió, tot plegat pot precipitar l'agenda sobiranista del país: "Nosaltres volem uns pressupostos sense retallades i, per tant, aquest pot ser un punt d'inflexió, és clar que sí. Que pot precipitar l'agenda nacional? És evident que si no som capaços de donar solucions a la nostra gent, la maduració per necessitat serà molt més clara."

Sobre la moció que presentarà el Partit dels Socialistes de Catalunya a favor del dret a decidir dins la legalitat, la secretària general d'ERC ha assegurat que hi votaran a favor sense cap mena de dubte.


catradio.cat/oracle
facebook.com/loraclecatradio
twitter.com/oraclecatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut