Marina Geli és partidària de millorar el finançament de la sanitat a través dels impostos

L'exconsellera de Salut està a favor de plantejar la qüestió del copagament i que la Generalitat concreti els diners destinats a finançar el sistema sanitari públic.

La diputada del PSC i exconsellera de Salut, Marina Geli, ha afirmat que està a favor de plantejar el copagament en la sanitat catalana i de millorar el finançament amb impostos. En una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Geli ha dit: "Sí a la revisió del copagament que tenim ara, però en el context de ser clars: quants diners volem posar en el sistema sanitari públic". L'exconsellera considera que la solució passa per posar-hi més diners, per un finançament "fonamentalment" a través dels impostos i per eliminar alguns dels serveis.

Marina Geli ha puntualitzat, però, que el copagament no resol del tot el problema de la sostenibilitat del sistema. Segons Geli l'element clau d'aquesta situació és l'envelliment de la població: "L'any 1996 érem 6 milions de persones; quinze anys després som 7,6 milions. Home, és evident que aquest increment tan ràpid en tan poc temps ha fet tensionar molt el sistema sanitari. Per tant no vam fer els deures entre tots i crec que entre tots no vam prendre les decisions."

L'exconsellera de Salut ha qualificat d'injusta la rebaixa dels sous dels professionals de la sanitat perquè diu que n'hi ha molts que tenen salaris molt baixos.

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut