Maragall podria presentar-se a les pròximes eleccions generals amb el Partit Català d'Europa

En una entrevista que s'emetrà demà a "Problemes domèstics" de Catalunya Ràdio, Pasqual Maragall, expresident de la Generalitat, ha apuntat que es podria presentar a les pròximes eleccions generals del 9 de març amb el Partit Català d'Europa.

En resposta a Manel Fuentes sobre si ja té clar si el Partit Català d'Europa es presentarà als pròxims comicis, l'expresident ha dit que "està a punt, a punt...", i ha remarcat que el partit "està registrat" des que va tornar d'Itàlia. De moment, té temps per formalitzar la candidatura fins al 4 de febrer.
Pasqual Maragall ha explicat que té prou candidats per elaborar candidatures i el compromís de diversos alcaldes i regidors de qui no ha volgut revelar el nom per "no comprometre ningú". A més, ha explicat que vol "fer una rotació de tota la llista perquè molts dels que es presentin a la llista puguin tenir el seu dia al Parlament de Madrid per dir la seva".
L'expresident ha afegit que no han pres cap decisió fins ara perquè "tampoc es tracta d'unes eleccions per anar a governar Espanya o Catalunya. Es tracta de llançar una iniciativa nova en la línia del Partit Demòcrata Nord-Americà". De fet, sosté que l'opció de presentar la seva formació és per començar a fer un gir en la política tradicional.
Entre els punts del seu programa hi prioritza la salut i les infraestructures. "Els temes de la proximitat, i després el d'una certa especialització amb una colla de temes de les infraestructures. I tot això, però, sortint una mica de la discussió de l'enfadós que ja dura massa i anant més per temes que tenen a veure amb la vida quotidiana... amb la salut, temes que m'afecten a mi com els temes de l'Alzheimer, i d'altres tipus de malalties d'aquestes. Seria per tant, doncs, un programa i un partit més temàtic, quasi diria que més polític, amb el sentit clàssic", ha explicat. Segons ell, "si no hi ha partit, hi haurà un vot a favor del partit que es prengui més seriosament aquests temes que acabo de dir".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut