Maragall assegura que el batxillerat nocturn està garantit però admet que es tancaran alguns centres

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha assegurat que la presència de l'ensenyament del batxillerat nocturn està "garantida al territori", però ha admès que alguns centres s'hauran de tancar.

Maragall ha afegit que cal decidir en quins indrets "té sentit mantenir el batxillerat nocturn físic" i ha assegurat que en cap cas "no hi haurà empitjorament del servei sinó al revés".
El conseller d'Educació també ha assenyalat que l'oferta per cursar els estudis de batxillerat nocturn serà més diversa: "batxillerat més flexible en el diürn; no presencial apoderat, amb presència al territori de suport real, de tutoria i acompanyament docent i, per tant, amb contacte entre alumnes i professors garantit; i d'altra banda, una xarxa de centres que si més no de moment seguirien amb l'oferta tradicional però també millorada".
D'altra banda, en contra del que s'ha dit des del govern espanyol, Ernest Maragall ha defensat que les comunitats autònomes que tenen transferides competències com Salut o Educació haurien de percebre més del 50% dels recursos públics de l'Estat espanyol. "Algú del govern central deia: ‘És que el govern central no pot baixar del 50% dels recursos públics'. Algú em pot explicar per què no pot baixar del 50%, si les seves competències no representen, pel seu cost i pel seu contingut, més enllà del 30 o del 35? El que haurien de fer, efectivament, és repartir els recursos de tothom en funció de les obligacions i de les càrregues que cadascú ha assumit".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut