Manuel Bustos reclama a la Generalitat que pagui el deute que té amb els ajuntaments

El president de la Federació de Municipis de Catalunya també critica l'Estat perquè diu que es reuneix amb les comunitats autònomes però que no compta amb els ajuntaments.

El president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha demanat en declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio d'estiu, amb Francesc Soler, que la Generalitat pagui el que deu als ajuntaments. Segons Bustos, el primer que hauria de fer el govern és "liquidar el seu deute amb el món local". L'alcalde de Sabadell considera un error que la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, es reunís només amb determinats ajuntaments que tenen una situació econòmica delicada: "Jo crec que s'han equivocat quan pensaven que hi ha 40 municipis que tenen problemes. Només 40? No, no, no. Tots tenim problemes derivats, entre altres coses, perquè la Generalitat no paga els seus deutes."

Manuel Bustos també ha carregat contra l'Estat perquè creu que hauria de renegociar el retorn dels ingressos avançats per un error de càlcul de la mateixa administració central: "No ha comptat amb nosaltres. S'ha reunit amb les comunitats autònomes, no s'ha reunit amb els ajuntaments d'Espanya i no ens ha permès traslladar-li la impossibilitat que generarà retornar aquests recursos, en total 3.776 milions d'euros, que ens ofegarà." Segons Bustos: "Això significarà que nosaltres, els ajuntaments, no podrem contribuir com voldríem a la recuperació de l'economia perquè haurem d'aturar la immensa majoria de les inversions, provocat per aquest esforç pressupostari."

L'alcalde de Sabadell s'ha mostrat "plenament d'acord" amb el comunicat de diputats i alcaldes del corrent renovador del PSC, en el qual demanen un canvi d'organització de cara al congrés de la tardor.

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut