Manuel Bustos opina que Ernest Maragall hauria de deixar el PSC perquè creu que no s'hi troba còmode

L'alcalde de Sabadell i membre de l'executiva del PSC ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio d'estiu", després que l'exconseller trenqués la setmana passada la disciplina de vot del partit durant el debat del pacte fiscal.

L'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, president de la Federació de Municipis de Catalunya i membre de l'executiva del PSC, considera que l'exconseller Ernest Maragall hauria d'abandonar el partit perquè creu que ell no s'hi troba bé. Bustos ho ha explicat al programa El matí de Catalunya Ràdio d'estiu, amb Francesc Soler, després que l'exconseller d'Educació i diputat del PSC trenqués la disciplina de vot durant el debat del pacte fiscal, quan va donar suport a la creació d'una agència tributària catalana. La direcció del PSC ja li va comunicar ahir a Maragall que es plantegés la renúncia a l'acta de diputat. Avui, Manuel Bustos ha assenyalat a El matí de Catalunya Ràdio d'estiu: "Crec que ell no s'hi troba bé. Quan una persona no es troba confortable dintre d'un projecte polític crec que, per respecte democràtic, el que ha de prendre és una decisió reflexiva i dir: "Aquí no em trobo còmode, per tant vaig a construir el meu projecte polític tal com he anunciat', i a més ho ha escrit públicament. Amb tota normalitat democràtica i no passa res. Crec que és millor això que un patiment continu de: ‘Jo aquí no hi estic d'acord'". L'alcalde ha fet aquesta comparació: "Vostè s'imagina un Barça en què els jugadors facin cadascú la seva i no facin cas de les indicacions que marca el míster? Segurament no guanyaríem cap copa, no seríem campions."

En relació amb la posició d'Ernest Maragall, Manuel Bustos opina: "Jo crec que ell vol situar-se al marge del PSC, el que passa és que no sé com ho farà però jo crec que ja fa temps que ha anat manifestant la seva incomoditat o poca confortabilitat. He tingut l'oportunitat quan ell era conseller d'Educació de discrepar moltes vegades d'algunes de les seves decisions, que fins i tot van comportar gairebé batre un rècord de mobilitzacions i d'incomprensions del món educatiu, i també per part del món local. Com a president de la Federació de Municipis moltes vegades li he traslladat que hi havia decisions seves que per nosaltres eren incòmodes d'acceptar". Bustos explica quina hauria d'haver estat l'actuació de l'exconseller: "Una persona que vol mantenir la seva honorabilitat política ha de dir: ‘Miri, aquí jo no coincideixo, jo he vingut aquí amb un projecte proposat per un partit, no estic disposat a assumir la responsabilitat democràtica de formar part d'un equip", per tant quan un forma part d'un equip sap que té una responsabilitat amb el conjunt."

Reforma de la llei d'administració local

El president de la Federació de Municipis de Catalunya també ha parlat de la reforma de la llei d'administració local que divendres podria aprovar el Consell de Ministres. Bustos l'ha criticada amb contundència: "Amb aquesta llei, si s'aprova l'esborrany que tenim tots, simplement dels 947 municipis que té Catalunya, 864 deixarien de tenir sentit d'existir. És a dir, competències educatives, de cohesió, d'habitatge, la capacitat de la proximitat des del punt de vista de la gestió d'un ajuntament, d'un alcalde o una alcaldessa, segurament seria purament testimonial."

catradio.cat/mati

Anar al contingut