El Trio Ludwig amb l'Orquestra Simfònica del Vallès
El Trio Ludwig amb l'Orquestra Simfònica del Vallès

L'Orquestra Simfònica del Vallès amb el Trio Ludwig, a "Catmúsica"

Divendres, 28 de novembre, a les 00.10, el programa "Catmúsica" del 33 presenta un dels gran concerts que va escriure Beethoven: el concert triple per a violí, violoncel, piano i orquestra. L'interpreten un dels millors grups de cambra del país, el Ludwig Trio, al costat de l'Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Rubén Gimeno.

Ludwig Trio és una formació de cambra que compta amb els germans Abel Tomàs al violí i Arnau Tomàs al violoncel, fundadors i membres del Quartet Casals, i amb la pianista Hyo-Sun Lim. 

El triple concert, l'únic que Beethoven va compondre per a més d'un instrument solista, consta de tres moviments, plens de la vitalitat i l'energia que el compositor transmetia a les seves obres. El va escriure cap al 1803, segurament a petició del seu deixeble de piano, l'arxiduc Rudolf d'Àustria, amb un talent musical més aviat escàs, i no hi ha constància que l'arxiduc l'interpretés en concert. Finalment va ser el príncep Lobkowitz, mecenes de Beethoven, a qui l'autor va dedicar la partitura, qui va poder sentir l'obra en un concert privat al seu palau amb el mateix Beethoven al piano.

L'enregistrament està fet pels equips de TV3 al Teatre Municipal La Faràndula de Sabadell.

 

L'Orquestra Simfònica del Vallès amb el Trio Ludwig

Des del Teatre La Faràndula de Sabadell
Amb l'Orquestra Simfònica del Vallès, Ludwig Trio i Rubén Gimeno, director
Ludwig van Beethoven (1770-1827): "Triple concert en do major, op. 56"

 

tv3.cat/catmusica

blogs.tv3.cat/catmusica

Anar al contingut