Håkan Hardenberger
Håkan Hardenberger

L'Orquestra Simfònica de la BBC, en directe a Catalunya Música des del Barbican Hall de Londres

El divendres 3 de novembre, a les 20.30, Catalunya Música connectarà amb el Barbican Hall de Londres per transmetre el concert del pianista Roger Muraro, el trompetista Håkan Hardenberger, la soprano Susanna Hurrell i l'Orquestra Simfònica de la BBC dirigida per John Storgårds, que oferiran l'estrena al Regne Unit de l'obra "Histoires vraies" de Betsy Jolas i també interpretaran obres de Lili Boulanger i Gustav Mahler. Els comentaris de la transmissió, que té el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Maria Montes.

La degana dels compositors francesos, Betsy Jolas, estrenarà en aquest concert a Londres del 3 de novembre una de les seves últimes obres. Nascuda el 1926, Jolas, contemporània de músics com Pierre Boulez, és un dels grans noms de la música francesa. La seva obra "Histoires vraies", que va compondre l'any 1915 per a piano, trompeta i orquestra, la va elaborar per al Festival Pintemps des Arts de Montecarlo i treballa sobre els sons que intentem no sentir en la nostra vida quotidiana. Els solistes de l'obra seran dos músics que poques vegades creuen els seus camins musicals: el trompetista Håkan Hardenberger i Roger Muraro, que és un dels millors pianistes francesos de l'actualitat.

El concert també permetrà sentir el díptic orquestral que formen les peces "D'un matin de printemps" i "D'un soir triste", que la compositora francesa Lili Boulanger va escriure just abans de morir, i la Simfonia n. 4 de Gustav Mahler, escrita entre el 1899 i el 1900 per a soprano solista i orquestra amb instruments de corda i vent, a més de timbales, percussió, glockenspiel i arpes, i que és una síntesi de tot el que el compositor havia fet musicalment fins aleshores.

La transmissió en directe d'aquest concert estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

 

Anar al contingut