L'oceanògraf Rafel Simó, a "Espai Terra"

De dilluns a divendres, a les 13.20, TV3 emet "Espai Terra". El programa, presentat per Tomàs Molina i Irma Pina, acosta la natura i el territori a l'espectador.

El programa de dimecres viatja fins a l'Antàrtida amb l'oceanògraf Rafel Simó. Simó va embarcar-se, al gener, a l'Antarctic Circumnavigation Expedition (ACE), una expedició formada per científics de trenta països i sis continents, que farà la volta sencera a l'Antàrtida per primera vegada.

A bord del trencaglaç rus Akademik Treshnivok, i al llarg de cinc etapes, d'un mes cada una, els vint-i-dos projectes seleccionats recorreran l'oceà austral amb l'objectiu de mesurar i quantificar l'impacte del canvi climàtic i la contaminació, l'estat de la biodiversitat i les estratègies de vida de les àrees marítimes i terrestres que conformen el continent glaçat.

El projecte de Rafel Simó, doctor en Química Ambiental i oceanògraf de l'Institut de les Ciències del Mar de Barcelona, per estudiar l'efecte de les plagues planctòniques en la producció d'uns gasos que afavoreixen la producció de núvols i, per tant, el refredament del clima, va ser un dels escollits. L'expedició també ha estudiat com la forma dels flocs de neu ajuda a calibrar els radars meteorològics, quines criatures viuen en les fondàries marines antàrtiques o les recerques que es fan per sentir el cant de les balenes.

Simó i els seus col·laboradors han documentat tot el viatge al seu blog que, com si fos un quadern de bitàcola digital, té l'objectiu de difondre la seva recerca i aventures.

tv3.cat/espaiterra

facebook.com/espaiterra

twitter.com/espaiterra

Anar al contingut