Alfredo Costa Monteiro
Alfredo Costa Monteiro

L'obra del compositor Alfredo Costa Monteiro, presentada per Catalunya Música, guanya el Premi Palma Ars Acustica de la UER

"Fragments of An Unfinished Tale (A cinematic Story)", d'Alfredo Costa Monteiro, ha guanyat el concurs Palma Ars Acustica 2017.

El jurat del concurs Palma Ars Acustica, reunit a Viena el 13 de maig, ha decidit atorgar el premi de l'edició d'enguany del concurs d'art sonor de la Unió Europea de Radiodifusió (UER) a l'obra presentada per Catalunya Música. La composició, titulada "Fragments of An Unfinished Tale (A Cinematic Story)", és una creació del portuguès resident a Barcelona, Alfredo Costa Monteiro.

Per crear la seva obra, Costa Monteiro s'ha basat en enregistraments de diverses bandes sonores de films dels anys setanta, del corrent dels Nous cinemes de l'Est d'Europa. El jurat, format per diferents membres del Grup Euroradio Ars Acustica,  liderat per Elisabeth Zimmermann de la Ràdio Austríaca (ORF), ha valorat la força poètica del material històric utilitzat i el so delicat de la composició resultant, realitzada alternant elements de diferents enregistraments preexistents. El compositor portuguès endinsa l'oient en un desconegut i poètic viatge a través d'un paisatge màgic i acolorit, ple de sorpreses agradables.

L'obra de Costa Monteiro s'ha imposat a la final per davant d'altres composicions presentades per la Radiotelevisió Belga de la Comunitat Francesa (RTBF), la Ràdio de l'Oest d'Alemanya de Colònia (WDR), la Raditelevisió Irlandesa (RTE) i la Radiotelevisió Portuguesa (RTP).

Alfredo Costa Monteiro, nascut a Portugal l'any 1964, és artista sonor, impovisador i compositor. La seva obra se situa entre el so, les arts visuals i la poesia visual i sonora. Viu i treballa a Barcelona des de l'any 1992, on es va instal·lar després d'haver completat els seus estudis d'escultura i multimèdia a l'Ecole des Beaux-Arts de París, amb l'artista multidisciplinar Christian Boltanski.

El Premi Palma Ars Acustica de la UER és un concurs internacional anual, organitzat pel Grup Euroradio Ars Acustica i creat per promoure les obres dels autors que treballen en l'àmbit de l'art radiofònic, l'art sonor, l'art multimèdia i la música electroacústica, entre d'altres.

Per a més informació feu clic aquí.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut