Lluís Recoder diu que el govern pretén que el cànon d'aigua a les companyies no afecti l'usuari

El conseller de Territori ha assenyalat que els governs català i espanyol obren la setmana que ve les negociacions sobre els diners que l'estat deu en infraestructures.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha explicat, en declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que el govern pretén que el cànon d'aigua a les empreses no repercuteixi després en el consumidor: "També els hi demanem a les companyies que hi posin la seva part. I les companyies ens diuen: ‘És que això ho haurem de repercutir en els usuaris'. No els hi estem dient això, els hi estem dient que tot això vagi directament en el seu compte de resultats i que redueixin beneficis o que s'estrenyin el cinturó com estem fent absolutament tots". La qüestió del cànon de l'aigua era un dels últims esculls que quedaven pendents en les converses entre el PP i CiU, que, finalment, han arribat a una entesa que permetrà aprovar els pressupostos del 2012, segons han confirmat a Catalunya Ràdio fonts de la negociació.

En matèria d'infraestructures, el conseller s'ha mostrat satisfet de l'actitud de la ministra de Foment, Ana Pastor, que ha reconegut el deute amb Catalunya de 5.748 milions d'euros: "Ara ens diuen que tenim raó, i això és important perquè fins ara ens deien que no en teníem". El conseller ha afegit: "Aquesta senyora dóna una imatge de seriositat. I em pot preguntar: ‘Què vol dir, que l'anterior ministre no li donava aquesta imatge?'. Aquesta sensació jo no la tenia amb el senyor Blanco, perquè estava acostumat que vingués aquí i ens fes grans presentacions, amb power point en la Cambra de Comerç, però a l'hora de la veritat ni cinc de calaix."

Lluís Recoder ha explicat que el dijous 23 hi haurà la primera reunió entre representants dels dos governs i que el 9 de març es tornaran a reunir per parlar de xifres i prioritats.

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut