Declaracions a Catalunya Ràdio

Lluís Rabell afirma que no se sent cridat a participar als actes que organitza l'ANC per la Diada

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Òscar Fernández, el president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha afirmat que se sent més aviat rebutjat a la crida de l'Assemblea Nacional Catalana perquè no es tracta d'un plantejament unitari, sinó de defensa d'un full de ruta unilateral. D'altra banda, ha assegurat que el seu grup està obert a negociar els pressupostos per l'any que ve i que és la majoria governamental qui no hi està disposada. Pel que fa a la política espanyola, Rabell creu que la posició del PSOE comença a ser insostenible i que acabarà facilitant la investidura de Mariano Rajoy.

Participació als actes de la Diada

"El plantejament que es fa des de l'ANC és més aviat d'un tipus de manifestacions que apel·len a sostenir un full de ruta unilateral... Això no és una crida gaire unitària, ara mateix no m'hi sento gaire cridat, més aviat rebutjat, perquè no és un plantejament unitari a favor d'avançar en els drets democràtics de Catalunya, sinó de sostenir una determinada opció política."

 

Qüestió de confiança i pressupostos

"El que sí que és cert és que el debat sobre la qüestió de confiança i els pressupostos és un debat molt vinculat. La CUP pretén separar-ho, jo crec que en aquest sentit el president Puigdemont és més coherent i té més raó. No tindria sentit que li votessin la qüestió de confiança i que li rebutgessin després els pressupostos, perquè la veritable qüestió de confiança d'un govern són els seus pressupostos."

 

Investidura de Mariano Rajoy

"El Partit Socialista està en una situació absolutament insostenible. O bé es decideix en un moment donat, cosa que de moment sembla descartat, mirar cap a la seva esquerra i intentar una alternativa a un govern de Rajoy, o bé haurà d'acabar cedint a les pressions dels poders fàctics, de Brussel·les i de bona part del mateix aparell del PSOE, que estan demanant una abstenció sota una forma o una altra per permetre un govern de Rajoy."

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut