Lluís Llach
Lluís Llach

Lluís Llach diu que no veu com a adversària la gent de la candidatura de Catalunya Sí que es Pot i que espera col·laborar-hi després del 27-S

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Llach ha destacat que respecta la posició de la CUP de no investir Mas com a president, i diu que l'important és que estan per la independència

Luís Llach, cap de llista per Girona de Junts pel Sí, ha dita  "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que confia a col·laborar amb la candidatura de Catalunya Sí que es pot després del 27-S. Per Llach, la candidatura encapçalada per Lluís Rabell  no els considera adversaris i els vol com a aliats per construir un estat català. Llach entén, però, que el diàleg en aquests moments és difícil, perquè el seu únic argument -apunta- és la crítica a la gestió de govern d'Artur Mas.

El músic de Verges ha destacat que: "Tot això és una gent, i els seus electors, als qualsnosaltres no  considerem adversaris. Al revés, els voldríem d'aliats. Però clar, és difícil de moment. Jo crec que a la llarga, a partir del 28, ens trobarem, ens donarem la mà i farem la feina junts. Però ara és difícil perquè el seu programa electoral és aquest i el senyor Herrera diu: "Nosaltres serem la garantia que anem contra en Mas" doncs pobrets si és això només. I que més?"

El candidat gironí de Junts pel Sí ha defensat que les pròximes eleccions són per construir un estat, i no tant per fer política d'esquerres o de dretes. Segons Llach,  "treballarem durant un any i mig per aconseguir aquestes eines i que després, qui guanyi, en el futur, pugui, precisament, aprofitar aquestes eines. I de vegades jo, als amics que  critiquen la nostra posició,  tinc ganes de dir-los: 'Escolteu, que nosaltres treballem per vosaltres, perquè si després guanyeu vosaltres, vosaltres podreu fer el que ara no podeu fer per molt que us hi poseu.'"

Llach també respecta la posició de la CUP de no voler investir Artur Mas com a president. Però no el preocupa. El cap de llista per Girona ha assegurat que: "És el seu dret. Per ells estan inequívocament per la independència. I, per tant, ens trobaran  per la independència, la sobirania, etcètera, etcètera. I, per tant,  ens trobarem en el camí. I ja està. Si nosaltres tenim la  majoria absoluta farem la feina que hem de fer des la nostra perspectiva i, si no, haurem de negociar amb els altres components i arribarem a un acord, suposo."

Lluís Llach també ha assegurat que no hi haurà problemes de cohesió social després del 27-S, sigui quin sigui el resultat electoral. El cantautor ha explicat que el seu compromís polític amb la candidatura de Junts pel Sí és d'un any i mig, el període que la llista independentista es marca per iniciar el procés constituent d'un nou estat català, abans de convocar novament eleccions.

Si voleu escoltar l'entrevista sencera amb Lluís Llach, podeu anar aquí.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

Anar al contingut