Lluís Bernabé anuncia a Catalunya Ràdio que La Marató 2014 es dedicarà a les malalties del cor

En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', el director de la Fundació La Marató de TV3 ha explicat que a Catalunya cada any moren 13.000 persones a causa d'aquestes malalties.

La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio es dedicarà aquest any a les malalties del cor. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, el director de la Fundació La Marató, Lluís Bernabé, ha anunciat que la 23a edició es dedicarà a les malalties del cor, com ara cardiopaties o angines de pit: "La Marató del 2014, que serà el diumenge 14 de desembre i que serà la 23a edició, estarà dedicada a les malalties del cor, del múscul del cor concretament. Són una sèrie de malalties, com les cardiopaties isquèmiques, que bàsicament són angina de pit, infart, valvulopaties, arítmies, miopaties i cardiopaties congènites."
 
Durant l'entrevista, Lluís Bernabé ha explicat l'abast d'aquestes malalties: "Estem parlant de 13.000 catalans que moren, en dades del 2011, 13.000 catalans que moren cada any com a conseqüència d'aquestes malalties. I, a més a més, hi ha 105.000 persones afectades per aquestes patologies que ingressen cada any. Vull dir, són xifres que provoquen que estiguin entre les primeres malalties que afecten el ciutadà."
 
Les malalties del cor ja van centrar les edicions del 1995 i del 2007 de La Marató.
 
 
Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut