L'informe #OnSónLesDones conclou que les tertúlies d'"El matí de Catalunya Ràdio", "Els matins" de TV3 i el "Més 324" són les més paritàries

On són les dones, entitat que denuncia la manca de dones en els espais d'opinió dels mitjans de comunicació, conclou en l'informe que les televisions i les ràdios han augmentat la presència de dones respecte als mesos anteriors, mentre que les publicacions en paper l'han rebaixat.

Pel que fa a TV3 i Catalunya Ràdio, l'informe reconeix que l'augment del percentatge de dones als seus espais està empenyent altres mitjans a incorporar més opinadores. A més, afegeix, el fet que els mitjans de la CCMA ja tinguin espais paritaris fa créixer l'optimisme d'aquest col·lectiu pel que fa al compliment del mandat legat de promoure la igualtat i defensar els drets de les dones i que, tot i que encara se'ls pot exigir un esforç més gran, han sabut evolucionar d'acord amb la demanda social.

Aquest col·lectiu recorda que la llei per la igualtat efectiva entre homes i dones recull que els mitjans de comunicació han de tenir representació paritària dels dos gèneres, considerant la paritat com a "cap sexe per sota del 40%, cap sexe per sobre del 60%", i denuncia que els mitjans que incompleixen aquest principi rebin diners públics a través de subvencions o publicitat institucional.

On són les dones va començar el recompte de presència femenina i masculina en els espais d'opinió dels mitjans de comunicació al mes de juliol i analitza diàriament les ràdios, televisions, digitals i premsa catalana per monitoritzar la paritat en els seus espais d'opinió.

Podeu accedir a l'informe sencer a través d'aquest enllaç.

Anar al contingut