L'illa de Pasqua i el vaixell Rafael Verdera, a "Thalassa"

Aquest divendres, a les 22.00, al 33, "Thalassa" visita l'illa de Pasqua durant les festes de Tapati i després entra al "Rafael Verdera", el vaixell en actiu més antic de la flota espanyola. Per acabar el programa d'aquesta setmana, un reportatge sobre l'art de l'encanyissada, que els germans Albadalejo han recuperat al Mar Menor de Múrcia

Festa a l'illa de Pasqua

L'onatge immens del Pacífic sud envolta una illa que sempre ha fascinat els viatgers. La gent de l'illa de Pasqua cada any, per recuperar la memòria dels avantpassats, inaugura les festes Tapati. Dos clans hauran de competir durant deu dies per elegir les candidates. El més fort haurà de coronar la reina per un any. Seixanta proves que se succeiran a un ritme infernal: natació, regates de piragües polinèsies, escultures, surf, dansa... Aquesta gran festa és un alliberament amb uns efectes misteriosos, que provoquen emocions molt potents. La Tapati, més que una festa, és una manera de viure.

El vell "Verdera"

El "Rafael Verdera" és el vaixell en actiu més antic de la flota espanyola i un vell conegut del programa. "Thalassa" el visita després que el vaixell hagi fet un llarg viatge per l'Atlàntic de cinc mesos.  Feia tretze anys que els reporters del programa no el veien i han trobat un vaixell que sembla un altre després de les últimes reformes; a més la família ha crescut i els dos fills de Mikel Arizmendi -capità i armador- i la seva dona, Núria, s'han convertit en uns bregats mariners.

L'encanyissada del Mar Menor

L'art de l'encanyissada va constituir, durant segles, el tret més característic de la pesca tradicional al Mar Menor de Múrcia. Cada un dels cinc canals de comunicació entre el Mediterrani i la llacuna litoral comptaven amb un d'aquests enginyosos laberints de canyes, on es capturava el peix aprofitant les seves migracions. Després de dotze anys d'inactivitat, en Tomás Albaladejo i els seus germans van decidir recuperar aquest art mil·lenari, que va identificar el Mar Menor, avui tan massificat pel turisme.

tv3.cat/thalassa

 

Anar al contingut