L'exposició "Catalunya Informació: 15 anys" obre les portes al Col·legi de Periodistes de Girona

Catalunya Informació ha presentat aquest dimarts al vespre l'exposició commemorativa de 15 anys, una mostra que repassa els orígens de l'emissora i n'explica el funcionament, amb imatges i també amb un apartat en què el visitant pot interactuar.

Durant l'acte de presentació, el director d'Informatius de Catalunya Ràdio, Jordi Lucea, ha tingut un record per als pioners del canal i ha assenyalat l'esforç de l'equip actual per "millorar el producte". "Hem potenciat els informatius de proximitat", ha afirmat Lucea, satisfet de ser una ràdio de referència entre la població de Girona. En aquest sentit, el delegat de Catalunya Ràdio a Girona, Albert Requena, ha destacat que Catalunya Informació també és "una finestra oberta a tot el món per fer arribar la informació de les comarques gironines".
Per la seva banda, el president del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Girona, Narcís Genís, ha definit l'emissora com una "eina de treball" per als mateixos periodistes, que més enllà de seguir els teletips també tenen una orella pendent de Catalunya Informació. I el president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, ha assenyalat el "bon servei al país i als ciutadans" que fa, perquè permet estar informat en qualsevol moment. "En una època en què el temps costa molt, una ràdio com aquesta és interessant, molt interessant", ha afirmat.
"Catalunya Informació: 15 anys" repassa la història i el funcionament de l'emissora, que s'ha convertit en una referència per als oients les 24 hores del dia. Set panells informatius situen el visitant i l'acosten als orígens i al present de Catalunya Informació mitjançant textos i fotografies. A l'exposició es poden escoltar les sintonies i els indicatius de l'emissora, a través d'un ordinador i d'un teclat com el que fan servir els locutors dins l'estudi. Tot plegat es complementa amb un vídeo que inclou imatges de la redacció, els locutors, les delegacions, els consells de redacció...
La mostra estarà oberta al públic fins l'11 de gener al Col·legi de Periodistes de Catalunya, a Girona, de deu del matí a una del migdia, de dilluns a divendres. Després es desplaçarà a Tarragona, Lleida, Tortosa i Vielha. Les dades de l'exposició i de l'aniversari de Catalunya Informació també es poden consultar al web de Catalunya Ràdio.
Anar al contingut