L'exposició "Catalunya Informació: 15 anys" obre les portes a la Diputació de Lleida

Catalunya Informació ha presentat aquest dimarts a la Diputació de Lleida l'exposició commemorativa dels 15 anys d'emissions. La mostra repassa els orígens i explica el funcionament de l'emissora, amb imatges i un apartat interactiu.

Durant l'acte de presentació, el director del Grup d'Emissores de Catalunya Ràdio, Oleguer Sarsanedas, ha explicat que l'emissora va ser "la primera a incorporar el so digital" i ha remarcat que en 15 anys s'ha passat dels 12.000 oients inicials als 100.000 d'ara. "És la ràdio dels companys de professió i també dels impacients i dels malalts de la informació", ha afegit Sarsanedas, que ha assenyalat que Catalunya Informació "actualment és l'eix troncal de la informació del Grup d'Emissores de Catalunya Ràdio". "Qui mana és Catalunya Informació i les altres emissores beuen d'aquesta font", ha afegit en aquest punt.
Per la seva banda, el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha destacat el "rigor informatiu" de l'emissora, "el gran equip" que té a Lleida i el "servei molt útil que fa a la societat", tant per la informació de proximitat com per la priorització d'aspectes com ara el trànsit. Per ell, també ha sigut un gran avenç la incorporació d'un informatiu en aranès.
"Catalunya Informació: 15 anys" ha incorporat al seu pas per Lleida un panell dedicat a l'informatiu en aranès que s'emet des de Viella. Aquest nou panell completa els set que ja formaven part de la mostra i que repassen la història i el funcionament de l'emissora, que s'ha convertit en referència per als oients les 24 hores del dia.
Els panells informatius situen el visitant i l'acosten als orígens i al present de Catalunya Informació mitjançant textos i fotografies. Però a l'exposició també es poden escoltar les sintonies i els indicatius de l'emissora, a través d'un ordinador i d'un teclat com el que fan servir els locutors dins l'estudi. Tot plegat es complementa amb un vídeo que inclou imatges de la redacció, els locutors, les delegacions, els consells de redacció...
La mostra estarà oberta al públic fins al 29 de febrer a la Diputació de Lleida, de vuit del matí a nou del vespre, de dilluns a divendres, i els dissabtes de nou del matí a dues del migdia. Després es desplaçarà a Viella, Tortosa i Tarragona. Les dades de l'exposició i de l'aniversari de Catalunya Informació també es poden consultar al web de Catalunya Ràdio.
Anar al contingut