Josep Borrell
Josep Borrell.

L'exministre socialista Josep Borrell considera que una Catalunya independent tindria més recursos

Ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", quan ha presentat el seu llibre "Las cuentas y los cuentos de la independencia"

Josep Borrell,  exministre socialista i catedràtic de ciències econòmiques a la Universitat Complutense de Madrid, ha especificat a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que a Catalunya les estructures d'Estat li costarien uns 6.000 milions d'euros, és a dir, 3.000 més del que s'ha dit fins ara, però que disposaria de més recursos econòmics.

Borrell ha destacat que "Catalunya tindria més recursos, no? Calculant-ho d'una manera, diguem-ne homologable a altres càlculs que es fan, quan fem servir el mateix mètode que donen els 16.000 milions que equival a un 8,5% del PIB, estaria més a prop del 5% que del 8,5%." 

L'exministre, que ha publicat el llibre "Las cuentas y los cuentos de la independencia",  ha dit que un exèrcit català no li sortiria barat als país, tal com ha apuntat el president Mas, i   Borrell ha  assegurat  que si Catalunya fos membre de l'OTAN, li costaria un 2% del PIB".

Finalment, Josep Borrell ha reconegut, textualment, que encara li pica el cuc la primera línia de la política. Sense especificar si li hauria agradat ser en alguna candidatura de cara al 27-S, ha reconegut que aquest és un moment transcendental per al país.

Si voleu escoltar l'entrevista sencera amb Josep Borrell,  podeu anar aquí.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

Anar al contingut