Roger de Gràcia.
Roger de Gràcia.

L'"Estat de Gràcia" confronta els plats del concurs "El plat favorit dels catalans"

Els oients de Catalunya Ràdio ja poden votar les dotze receptes tradicionals que competeixen en la tercera edició d'"El plat favorit de Catalunya", que organitzen la revista "Cuina" i l'emissora.

L'"Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia, fa d'altaveu del concurs i cada dimecres confrontarà dos dels plats del concurs amb l'ajuda d'algun personatge conegut.

Els lectors de la revista "Cuina" i els oients de Catalunya Ràdio ja poden votar els dotze plats seleccionats de la tercera edició del concurs gastronòmic "El plat favorit dels catalans", que es fa entre el 22 d'octubre i el 19 de novembre. El programa "Estat de Gràcia", dirigit i presentat per Roger de Gràcia, és per tercer any consecutiu l'altaveu del concurs organitzat per la revista "Cuina" i Catalunya Ràdio.

Demà, 24 d'octubre, el director de "Cuina", Josep Sucarrats, serà a l'"Estat de Gràcia" per presentar els dotze plats seleccionats, que són receptes conegudes arreu del país, però que sempre s'associen al topònim del seu lloc d'origen (comarques, pobles o fins i tot barris): bacallà a la manresana (restaurant Las Vegas de Manresa), bull de tonyina de Vilanova i la Geltrú (restaurant 1918), cargols a la llauna de Lleida (restaurant La Huerta), cassola de tros de la Noguera (restaurant Cal Farré de Vallfogona de Balaguer), cim-i-tomba de Tossa (restaurant Bahía), coradella de Molins de Rei (restaurant Miquel), niu de Palafrugell (restaurant Pa i Raïm), patates de La Deu d'Olot (restaurant La Deu), rossejat del Delta de l'Ebre (restaurant La Tancada d'Amposta), olla aranesa (restaurant Eth Restilhè de Garós) i sarsuela de la Barceloneta (restaurant La Mar Salada).

 

Olla aranesa versus rossejat del Delta

Cada dimecres, durant les quatre setmanes de la competició gastronòmica, el programa farà una confrontació entre dos dels plats a concurs, que seran defensats per persones conegudes del lloc d'origen de la recepta. Demà, els dos plats confrontats seran l'olla aranesa i el rossejat del Delta de l'Ebre, defensats per Mireia Boya, portaveu del secretariat nacional de la CUP, i Josep Bordes, el cantant del grup Pepet i Marieta, respectivament.

El concurs es divideix en quatre fases. En la primera fase, que té lloc entre els dies 22 i 31 d'octubre, se'n classificaran quatre, que seran els que s'enfrontaran en les dues semifinals —la primera serà del 31 d'octubre al 7 de novembre, i la segona, del 7 al 14 de novembre—. La gran final enfrontarà durant una setmana els plats classificats en les dues semifinals. La votació popular acabarà el diumenge 19 de novembre al matí i la final es farà al Fòrum Gastronòmic de Girona, on es donarà a conèixer el plat favorit dels catalans 2018.

En les dues edicions anteriors del concurs, les receptes guanyadores són l'escudella i carn d'olla (2017) i el confit de pota blava, moniato, prunes i vermut Tarrida, recepta feta amb la IGP Pollastre i Capó del Prat (2018).

El programa "Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia, s'emet de dilluns a divendres, de 16.00 a 19.00, a Catalunya Ràdio.

 

catradio/estatdegracia

facebook.com/estatdegracia

twitter.com/estatdegracia

catradio.cat

 

Anar al contingut