L'esquerra abertzale insta el lehendakari Urkullu que es posi a l'altura del president Mas

En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', el portaveu de Sortu, Pernando Barrena, preveu que si el PP continua boicotejant el procés de pau acabarà convertit en una força residual a Euskadi.

L'esquerra abertzale demana al lehendakari Urkullu que es posi a l'altura del president Mas, segueixi el seu exemple i impulsi un procés sobiranista a Euskadi. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, el portaveu de Sortu, Pernando Barrena, ha criticat que el PNB no imiti el sobiranisme de Convergència i Unió: "Tenim enveja sana, voldríem que el lehendakari Urkullu estigués a l'altura del president Mas. El lehendakari Urkullu està en aquests moments d'espectador, mira la situació des de la barrera, i a més, rebutja clarament emular des d'aquesta catalanitis la situació a Catalunya".
 
El dirigent independentista basc preveu que si el PP continua boicotejant el procés de pau acabarà convertit en una força residual a Euskadi: "Ells veuen que en aquest context polític cada vegada les seves propostes tenen menys suport polític i electoral, s'estan convertint en una força política minoritzada, a l'altura del que va ser Aliança Popular al seu moment. Els fa por una situació normalitzada en què, en un context de diàleg polític i de confrontació d'idees, ells són extremadament dèbils, tenen pànic a la pau."
 
El portaveu de Sortu està convençut que el potencial polític i electoral d'Arnaldo Otegi va més enllà de l'esquerra abertzale, i que també atrau sectors del PNB i del Partit Socialista Basc.
 
 
Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut