L'esquelet ballador, al "Dinàmiks" de dissabte 10 de desembre

El programa "Dinàmiks" porta nous experiments al canal Super3. Demà dissabte, a les 10.35, Dani Jiménez, el presentador, ensenyarà a construir un esquelet ballador, descobrirà per què alguns arbres tenen resina i mostrarà com es poden treure tots els grans d'una magrana en un tres i no res.

Al "Dinàmiks", Dani Jiménez ensenyarà a fer un esquelet ballador. Per fer aquest experiment, el Dani necessitarà una tapa de centrifugadora d'enciam, dos cercles de porexpan, un compàs, un retolador, tisores, cola blanca i pinzell, cartró ploma, un regle, una barrina, cinta adhesiva de doble cara, un bastonet de fusta, dues brides petites, el dibuix de la figura, cola de barra, vuit enquadernadors i elements per decorar.

I després d'aquest experiment, "Dinàmiks" repassarà la figura d'Hipòcrates de Cos, considerat com el pare de la medicina. Va ser el primer metge que va rebutjar les supersticions, llegendes i creences populars i va convertir la medicina en un ofici. Se li atribueix el jurament hipocràtic, que tots els metges han de fer quan es graduen per exercir la medicina de manera ètica i responsable.

A l'apartat de "La pregunta curiosa", Dani Jiménez descobrirà, amb exemples pràctics, per què alguns arbres tenen resina. "El repte" plantejarà com es pot aconseguir treure tots els grans d'una magrana en poc temps.

super3.cat/dinamiks

Clip del capítol "Esquelet ballador"

Sant Joan Despí, 9 de desembre del 2016

 

Anar al contingut