L'espai "Esfera pública", de Catalunya Informació, transmetrà dimarts quatre debats en desconnexió

Els temes dels debats seran: els efectes en el sector turístic de la nova taxa, a la demarcació de Barcelona; les centrals de biomassa, a Girona; la feina dels mestres en l'educació, a Lleida, i l'augment del preu dels carburants, a Tarragona

Aquest dimarts, 27 de març, Catalunya Informació emetrà, a partir de les set del vespre, l'espai Esfera pública, amb quatre debats simultanis en desconnexió per a les delegacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

A Barcelona el tema de discussió és: "Com afectarà al sector turístic de les comarques barcelonines la nova taxa que s'aplicarà a partir de l'1 de novembre?". Lluís Urpí conduirà l'Esfera pública d'aquest mes, que tindrà com a convidats Marian Muro, directora general de Turisme de la Generalitat; Joan Gaspart, president de Turisme de Barcelona; Joan Anton Matas, vicepresident de l'Agència de Desenvolupament del Garraf i president del Gremi Hoteler de Sitges, i Josep Francesc Valls, catedràtic d'ESADE i expert en turisme.

El debat a les comarques de Girona girarà al voltant de les centrals de biomassa, que obtenen energia elèctrica a través de processos de transformació de la matèria orgànica. Els convidats seran Ramon Moliner, alcalde d'Alp, població que té una central en funcionament; Enric Bagué, alcalde de Cassà de la Selva, municipi amb un projecte de central de biomassa que té l'oposició popular; Josep Maria Tusell, responsable de l'àrea tècnica del Consorci Forestal de Catalunya; Bàrbara Schmitt, portaveu de l'IAEDEN i respresentant d'Ecologistes de Catalunya, i Francesc Vidal, tècnic de la divisió d'eficiència energètica i energies renovables de l'Institut Català de l'Energia. El moderador de l'espai serà Albert Requena.

El tema que es discutirà a Lleida serà la feina d'educar: "Què vol dir ser mestre avui?". A la taula rodona, conduïda per Roser Perera, hi participaran Anna Gené, professora catedràtica de la facultat de Ciències de l'Educació de Lleida; Rosa Vall, coordinadora del Secretariat d'Escoles Rurals; Manel Moles, soci de la Coordinadora Catalana per a l'Educació en Família, i Àurea Gómez Galceran, mestre d'educació infantil de l'escola Waldorf.

Coia Ballesté moderarà l'Esfera pública de les comarques tarragonines, en què es plantejarà: "Com sobreviure al preu dels carburants?". L'espai analitzarà com afecta aquest increment als ramaders, els pagesos, els transportistes i els pescadors. Hi participaran Joan Besora, gerent de Carburants Vilaplana; Josep Maria Coll, coordinador territorial d'Unió de Pagesos; Josep Lluís Aymat, president de la Federació d'Autotransport, i Esteve Ortiz, president de la Confraria de Pescadors de Tarragona.
Els quatre debats d'Esfera pública s'emetran aquest dimarts per Catalunya Informació, de les set a les vuit del vespre.

catradio.cat/ci
Anar al contingut