L'espai de Catalunya Ràdio "Quatre gats", amb Ricard Ustrell, i la periodista de TV3 Fina Brunet, guardonats als Premis Ràdio Associació

Els Premis Ràdio Associació 2016, que distingeixen els millors professionals i programes radiofònics en català, reivindiquen la ràdio del cap de setmana i el seu format amb el premi a la innovació per a l'espai "Quatre gats", de Ricard Ustrell, que actualment s'emet dins el programa "El suplement" de Catalunya Ràdio. També reconeixen la trajectòria audiovisual de la periodista de TV3 Fina Brunet amb el guardó 1924.

El jurat dels Premis Ràdio Associació de Catalunya, presidit per Carles Solà i format per Imma Tubella, Assumpció Maresma, Joan Manuel Tresserras i Jordi Margarit, ha atorgat el premi al millor programa d'innovació a l'espai "Quatre gats", de Ricard Ustrell, que actualment s'emet dins el programa "El suplement" de Catalunya Ràdio. El reconeixement d'aquest espai és per haver recuperat el cap de setmana per a la ràdio amb nous llenguatges i formats que fan que l'oient s'impliqui molt més en la informació presentada. Aquest guardó ha estat concedit ex aequo amb el programa especial del "Via Lliure" al camp de refugiats de Presevo (Sèrbia), de RAC1.

El programa "Quatre gats", que ara és una secció d'"El suplement", que s'emet els dissabtes d'11.00 a 12.00, és un nou format que combina el gènere de l'entrevista i el del reportatge, que situa el personatge en un escenari especial amb el qual està relacionat i en què intervenen persones que li són pròximes. En aquest espai, que es va emetre per primera vegada durant els festius intersetmanals de la temporada 2013-2014 a Catalunya Ràdio, el periodista Ricard Ustrell ha entrevistat personatges com Nani Roma, Ferran Adrià, Bonaventura Clotet, Pau Riba, Pilar Rahola, Ada Colau i Sor Lucía Caram. Nascut a Sabadell el 1990, Ustrell és llicenciat en Periodisme per la UAB i ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació, els últims anys a Catalunya Ràdio ("El matí de Catalunya Ràdio" de l'estiu, "Tot és molt confús", "Els optimistes" i "La tribu de Catalunya Ràdio"), on actualment dirigeix i presenta "El suplement", el programa més escoltat dels caps de setmana. A més, per Sant Jordi, va presentar el primer programa especial conjunt entre TV3 i Catalunya Ràdio amb Núria Solé.

Pel que fa al guardó 1924, per a la periodista Fina Brunet, reconeix la seva trajectòria audiovisual, especialment a TV3, i als inicis de Cadena 13 i Catalunya Ràdio, que s'ha basat en una actitud de professionalitat constant i que la manté en primera línia de l'actualitat amb el mateix compromís que el primer dia. Brunet va començar a treballar a TV3 el juny del 1986, ara farà 30 anys, provinent de l'emissora Cadena 13. A més de presentar les diferents edicions dels telenotícies durant prop de vint anys, Brunet també va conduir la primera edició de l'informatiu "International Headlines" i l'espai "De vacances", a més de diversos programes informatius. El 1990 va passar a dirigir i presentar el magazín de les tardes de Catalunya Ràdio "El xec en blanc" durant tres temporades. En l'àmbit de programes de televisió, va presentar "Tres senyores i un senyor", "Bon dia, Catalunya" i va col·laborar amb el "30 minuts". Actualment, forma part de l'equip d'"Els matins" de TV3.

Entre les mencions d'honor dels Premis Ràdio Associació, ha destacat el Dia de la Ràdio a Lleida, que es va celebrar el 12 de febrer amb la participació d'emissores com Catalunya Ràdio, per haver aconseguit la complicitat entre emissores públiques i privades, nacionals i locals, a l'hora de reivindicar la ràdio com a mitjà viu, proper i actual.

La cerimònia d'entrega de la 16a edició dels premis es farà aquest dijous, 28 d'abril, a les 19.30 a l'auditori de l'ONCE, a la Gran Via de les Corts Catalanes, 400, de Barcelona. L'acte serà presentat per Quim Masferrer, presentador del programa "El foraster" de TV3.

 

tv3.cat

catradio.cat/elsuplement

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut