Dia Mundial de la Ràdio 2016
Dia Mundial de la Ràdio 2016
Dia Mundial de la Ràdio 2016

"Les sintonies que van amb tu", a Catalunya Ràdio

A partir de dijous, 4 de febrer, l'emissora comença la celebració del Dia Mundial de la Ràdio amb nou dies de campanya especial per recordar els 33 anys d'història de la ràdio nacional de Catalunya.

Ricard Ustrell conversarà amb Joaquim Maria Puyal a "El suplement" del dissabte 13 de febrer, durant un programa especial en homenatge a la ràdio.

El dissabte 13 de febrer és el Dia Mundial de la Ràdio. Per celebrar-ho, Catalunya Ràdio posa en marxa diverses accions per recordar els seus 33 anys d'història, que complirà al juny, amb 33 sintonies que formen part de les nostres vides.

 

"Les sintonies que van amb tu"

La música serà el fil conductor de la campanya "Les sintonies que van amb tu", que entre els dies 4 i 12 de febrer farà memòria de programes i realitzadors de l'emissora.

Durant aquests nou dies, el director i presentador d'"El suplement", Ricard Ustrell, recordarà les sintonies de la història de la ràdio pública catalana durant la programacó de Catalunya Ràdio.

 

Concurs a catradio.cat

A partir del 4 de febrer, els oients podran participar en un concurs a catradio.cat per votar la sintonia de la seva vida entre les 33 opcions proposades al web. Entre els participants, se sortejarà un viatge per a dues persones als orígens de la ràdio a Bolonya, a Itàlia, on va néixer Marconi.

 

El Dia Mundial de la Ràdio, a "El suplement"

El dissabte 13 de febrer, a partir de les 8.00, el programa "El suplement", amb Ricard Ustrell, canviarà de format i celebrarà el Dia Mundial de la Ràdio amb la participació de veus històriques i de realitzadors i equips de la programació actual. És el cas de la veu inconfusible de les transmissions del Barça de futbol, Joaquim Maria Puyal, que en aquest programa en homenatge a la ràdio parlarà d'aquest mitjà de comunicació i la seva història, les sintonies, els anuncis i el llenguatge, entre altres aspectes del món radiofònic.

Per un dia, tornarà a l'antena de l'emissora, el complot dels oients d'"El suplement" de Xavier Solà, que en presentarà una nova versió per al 2016. Un altre clàssic que recuperarà aquest especial és el de rebre trucades i posar les cançons que demanen els oients amb el cantant Lluís Gavaldà.

El programa transportarà el so de la ràdio des dels anys seixanta fins al 2016, amb pianista i cantants en directe. A més, es versionaran bandes sonores mítiques de Catalunya Ràdio i es donarà a conèixer la sintonia més votada al web, amb els seus protagonistes i el nom del guanyador.

El periodista Antoni Bassas repassarà moments informatius històrics explicats per ràdio i el gastrònom Pere Tapias portarà públic a l'espai "Tapias variades", amb oients fidels que concursaran amb les millors receptes.

Entre aquestes i altres intervencions, hi haurà moments per explicar connexions impossibles que s'han fet gràcies a la tècnica. A més, durant tot el matí, "El suplement" connectarà amb ràdios públiques d'arreu del món per saber com celebren el Dia Mundial de la Ràdio.

 

catradio.cat

twitter.com/catalunyaradio

facebook.com/catradio 

 

Anar al contingut