Julio Gómez-Pomar
Julio Gómez-Pomar

Les obres per fer arribar l'ample de via europeu al Port de Barcelona es licitaran al maig

Ho ha anunciat a "El matí de Catalunya Ràdio" el secretari d'estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, que ha afegit que el govern espanyol reforçarà els òrgans de coordinació amb la Generalitat perquè la inversió promesa ahir pel president espanyol efectivament s'executi.

El secretari d'estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, ha declarat a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que el govern espanyol reforçarà la coordinació amb la Generalitat perquè la inversió que va prometre ahir Mariano Rajoy a Catalunya efectivament es compleixi.

Gómez-Pomar ha assegurat: "Es farà un esforç per crear òrgans institucionals pel seguiment de tot aquest pla. Farem una formalització de les relacions entre les dues institucions perquè el nostre propòsit no és més que el de tirar endavant les obres i fer-ho de manera coordinada amb la Generalitat de Catalunya."

Pel que fa a les actuacions concretes, Gómez-Pomar ha assegurat que les obres per fer arribar l'ample de via europeu al Port de Barcelona es licitaran al maig i entre les actuacions a Rodalies també ha esmentat el soterrament al seu pas per Montcada. Gómez-Pomar manté, però, que aquesta xarxa ferroviària no s'ha descuidat mai.

El secretari d'estat ha afirmat: "Entenc que tota la xarxa de Rodalies demana una inversió important, és una xarxa molt tensionada, és una xarxa que té mil trens circulant diàriament, i que, per tant, requereix una forta inversió però no és una xarxa que hagi estat desatesa."

El secretari d'estat d'Infraestructures també ha explicat que es posarà en marxa una bateria de mesures per establir definitivament la prohibició de la circulació de camions per la Nacional 340.

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Julio Gómez-Pomar, cliqueu aquí.

"El matí de Catalunya Ràdio" es fa cada dia, de dilluns a divendres, de les 06.00 a les 13.00.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut