Les emissores de Catalunya Ràdio celebren el Nadal amb una programació especial

El grup d'emissores de Catalunya Ràdio celebra aquest Nadal i Sant Esteve amb una programació especial per acompanyar els oients en aquestes festes i per repassar també els moments més destacats del 2008.

A Catalunya Ràdio, el dia 24 s'emetrà un programa especial d'"El Cafè de la República", amb Joan Barril, on hi haurà cançons, poemes i reflexions sobre el Nadal. Durant les dues hores del programa, entre les nou del vespre i les onze de la nit, també hi haurà temps per comentar les notícies que hagi generat la jornada.
A partir de la una de la matinada i fins a les tres, Catalunya Ràdio emetrà el "Programa especial de Nadal amb el Cor Vivaldi", presentat per Eulàlia Benito i protagonitzat pel Cor Vivaldi. Inclou el concert d'"Els Pastorets" (cantata per al Cor Vivaldi) enregistrat a l'Auditori Winterthur el 10 de novembre del 2007, amb música d'Albert Guinovart, llibret de Jordi Galceran, narració de Jordi Boixaderas i direcció d'Òscar Boada. La segona part està dedicada a "Una vetllada de jazz", amb el Cor Vivaldi, enregistrat el 16 de desembre del 2006, a l'Auditori Winterthur, on es van interpretar temes com "Cabaret", "Cheek to Cheek" o "What a Wonderful World".
Catalunya Informació explicarà al minut tot allò que passi dins i fora de casa nostra durant les festes de Nadal. A més de l'estructura habitual es farà un extens repàs del més important de l'any amb el resum "2008: en números vermells". El resum inclou 28 reportatges que s'emetran entre el 22 de desembre i el 5 de gener. D'aquesta manera els oients podran recordar alguns dels esdeveniments més importants de l'any, com la crisi econòmica, les desarticulacions de les cúpules del grup terrorista ETA o l'alliberament d'Ingrid Betancourt, segrestada per les FARC. A més es repassaran les eleccions als Estats Units i la victòria del demòcrata Barak Obama, la situació d'excepcionalitat per la sequera que va viure Catalunya, a més de l'accident d'avió de Barajas, la Guerra al Caucas, o l'arribada de l'AVE a Barcelona. També hi haurà resums dels esdeveniments esportius més destacats de l'any, com ara les olimpíades de Pequín, o l'arribada de Josep Guardiola a l'equip tècnic blaugrana. A més dels reportatges, el dia de Nadal s'emetran especials d'una hora amb el més important de l'any.
iCat fm també ha preparat una programació especial per acompanyar aquestes festes. La nit de Nadal, Max Sunyer i David Talleda acompanyaran els oients amb un especial "iNadalJazz". Seran tres hores de jazz en estat pur, de les 22.00 a la 01.00, amb solistes, "big bands" i cantants que han marcat la història d'aquest gènere musical.
El dia de Nadal, a les nou del vespre, s'emetrà una edició especial del programa "DeliCatessen. Especial 15è aniversari de l'Auditori de Sant Cugat". Hi haurà, entre d'altres, Amaral, Sisa, Maria del Mar Bonet, Martirio, Lluís Gavaldà, Silvia Pérez, Referee i l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra. També s'ha programat una selecció de música del canal Mediterràdio, feta per Mingus B. Formentor, presentada per Ajo Casals.
El dia de Sant Esteve començarà a les sis del matí a iCat fm amb una selecció de la música del canal per internet TotCat de música pop catalana, i de les 10 del vespre a la una de la matinada, Núria Balaguer oferirà el millor de la música pop feta a casa nostra amb "Pops catalans", una tria elegant, divertida, directa i contundent del millor pop català que ha sonat aquest 2008.
Pel que fa a Catalunya Música, l'emissora transmetrà aquest divendres, 26 de desembre, el tradicional Concert de Sant Esteve, des del Palau de la Música Catalana. La transmissió començarà deu minuts abans de les set del vespre, amb els comentaris d'Albert Torrens.
El Concert de Sant Esteve l'interpretaran el Cor de Petits, el Cor Infantil, el Cor de Noies, el Cor Jove i l'Orfeó Català, acompanyats pel Barcelona Metall Quintet. En commemoració del 250 aniversari de la mort de Händel i el 200 aniversari de la mort de Haydn, els cors de l'Orfeó Català interpretaran himnes, cantates i cançons escoceses d'aquests dos compositors i també obres d'Alejandro Yagüe, Josep Ramon Gil-Tàrrega i Juan José Falcón Sanabria. Els comentaris d'aquest concert els farà Albert Torrens.

Anar al contingut