Les coproduccions "Ebre, del bressol a la batalla" i La Xirgu", Premis ASECAN

L'Associació d'Escriptors de Cine d'Andalusia han atorgat dos Premis ASECAN del Cinema Andalús 2017 a dues coproduccions de TV3. "Ebre, del bressol a la batalla", de Román Parrado, es va endur el premi a la millor música original per a Pablo Cervantes, i la pel·lícula de Sílvia Quer, "La Xirgu", va ser guardonada amb el premi a millor pel·lícula per a televisió.

Amb guió d'Eduard Solà, i protagonitzada per Oriol Pla, Enric Auquer, Àlex Monner, Emilio Palacios, Artur Busquets, Roser Tapias i Manuel Morón, "Ebre, del bressol a la batalla" parla de la Lleva del Biberó, els joves que van anar a parar a la batalla de l'Ebre per defensar el front republicà. La batalla de l'Ebre va ser la més llarga, la que més morts va causar i on van anar a parar més combatents. La pel·lícula també deixa entreveure les negociacions de despatxos entre Manuel Azaña, president de la República, i el president del govern Juan Negrín. Unes negociacions que mostren com la batalla de l'Ebre va ser una estratègia política per influenciar la resta d'Europa.

"Ebre, del bressol a la batalla" és una coproducció de Setmàgic Audiovisual, TV3 i Enciende TV, amb la producció associada de Compacto, amb la participació de Canal Sur, amb el patrocini de la Conselleria d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència i del Memorial Democràtic, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal de la Terra Alta, l'Institut d'Estudis Ilerdencs, el Museu de la Batalla de l'Ebre (Faió), l'Associació Lo Riu, l'Associació La Cana i el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre.

"La Xirgu" està ambientada a l'any 1927 i recrea les dificultats que va tenir la companyia de Margarida Xirgu per poder estrenar l'obra "Mariana Pineda", en plena dictadura de Primo de Rivera. El film passa tot en un sol dia. L'autor de l'obra és un desconegut anomenat Federico García Lorca, que narra la lluita protagonitzada per Mariana Pineda, un dona real que al segle XIX va enfrontar-se a l'absolutisme espanyol. Protagonitzada per Laia Marull, Fran Perea, Luis Zahera, Pere Ponce, Pau Durà i Míriam Iscla, entre d'altres, la pel·lícula barreja fets reals amb d'altres de ficció. El rodatge va començar a Girona i es va completar a la ciutat natal de la Xirgu, Molins de Rei.

"La Xirgu" és una coproducció de TV3, Distinto Films, Zenit TV i Tito Clint Movies, amb la participació de Televisión de Galicia, Canal Sur Televisión, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i dels ajuntaments de Molins de Rei i de Girona, del Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei, del Teatre Municipal de Girona i de l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut