Les coproduccions de TVC "La granja del Pas" i "Filosofia a la presó", premiats a la Seminci

"La granja del Pas" de Sílvia Munt, primer premi de la secció Tiempo de Historia i "Filosofia a la presó" de Gilbert Arroyo i Marc Parramon, millor documental nacional de la secció Doc.España a la Semana Internacional de Cine de Valladolid, Seminci, que s'ha celebrat del 24 al 31 d'octubre. Tots dos documentals estan coproduïts per TVC i s'emetran en el programa de TV3 "Sense ficció".

"LA GRANJA DEL PAS"

"La granja del Pas", de Sílvia Munt competia a la secció Tiempo de Historia que engloba treballs centrats en les realitats més actuals i els successos que han marcat i determinaran el futur. Ha estat premiat "per la sobrietat expressiva i qualitat narrativa amb què aconsegueix transmetre una notable informació d'un alt contingut emocional, sobre un tema de tanta transcendència com és el problema dels desnonaments."

Sinopsi
La precarietat econòmica que s'està vivint al nostre país sacseja cada dia, però la fredor de les xifres no pot explicar el patiment que estan suportant les persones que es troben en aquesta situació i, el que és més important encara, la transformació que en molts casos experimenten.

Després de conviure amb ells durant un any, la pel·lícula se centra en les històries humanes. Des del seu relat comparteix amb ells la seva veritat, on expliquen de manera senzilla i directa el seu dolorós camí, les seves experiències, les seves pors, però també l'alegria de tornar a creure en les seves pròpies forces; un viatge personal que trenca un mur atàvic a l'interior de qui ho escolta.

"La granja del pas" mostra una realitat d'on sorgeixen les preguntes més essencials, les profundes contradiccions d'una societat al límit de les seves forces, la necessitat de replantejar-se el futur i l'intens desig d'alliberar-se.

Fitxa tècnica
Direcció: Sílvia Munt
Guió: Sílvia Munt, Raquel Cors i Daniel Lacasa
Fotografia i muntatge: Daniel Lacasa
So: Nacho Ybarra
Producció: Sílvia Munt
Producció executiva: Ramon Madaula
Producció executiva TVC: Jordi Ambròs
Producció delegada TVC: Joan Pavon
Una producció d'Intent Produccions SL en coproducció amb TVC

Sílvia Munt, directora
Actriu i directora de cinema i televisió. Va debutar com a actriu el 1977 i ha participat en més de cinquanta pel·lícules. Va ser guardonada amb dos Premis Goya com a actriu per "Alas de mariposa", de Juanma Bajo Ulloa, i per la direcció del Millor Curt Documental amb "Lalia".

Directora del llargmetratge "Pretextos" (2008), Premi a la Millor Direcció al Festival de Màlaga i de diverses TV movies, com "Mar de plástico" (2010), que va ser nominada als Premis Gaudí.

A la mateixa secció de "Tiempo de Historia" hi participa, fora de concurs, el curtmetratge d'Isabel Coixet amb la veu de l'actriu francesa Juliette Binoche, "Hablando de Rose".

"FILOSOFIA A LA PRESÓ"

El documental de Gilbert Arroyo i Marc Parramon filmat al Centre Penitenciari Lledoners, prop de Manresa, s'estrenava a Seminci, on competia a la secció Doc.España. Ha estat premiat "per aconseguir convertir un debat d'idees en una història plena d'emoció."

Sinopsi
Durant 11 setmanes, en una presó propera a Barcelona, set presos i set estudiants de Dret dialoguen durant hores sobre la seva experiència vital, la felicitat, l'amor, la por, la justícia, el sentit de la vida o la veritat, i sobre les possibilitats i dificultats de la reinserció. El documental permet seguir l'evolució de cada participant al llarg del procés, des de les reticències i prejudicis inicials fins a la comprensió que la veritat és complexa i no es pot reduir a un estereotip. Un retrat sense màscares de dos col·lectius valents que aposten per trencar la seva bombolla i entendre les raons de l'altre.

Fitxa tècnica
Direcció: Gilbert Arroyo i Marc Parramon
Guió: Gilbert Arroyo
Realització: Marc Parramon
Muntatge: Xavi Viñas
Producció: Anna Salvany
Direcció de producció: Pilar Razquin
Producció executiva: Joan Úbeda
Producció executiva TVC: Muntsa Tarrés
Direcció executiva TVC: Joan Salvat
Imatge: Marc Parramon, René Cortabitarte, Nando Gutiérrez, Xuban Intxausti, Oriol Llopis i Christian Serinyà
So directe: Gianni Tognarelli
Música original: Jordi Dalmau
Una producció de Media 3.14 en coproducció amb TVC i la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa" i Esade Law School.

Gilbert Arroyo, director
(Orléans, França, 1970) Guionista i director de programes. Director de la sèrie "Con mis ojos" per a La2 de TVE, Premi Zapping 2014. Guionista del documental "El preu de volar" (TV3) i director i guionista de diversos programes de televisió de Media 3.14 per a Cuatro, La Sexta, Antena 3, Telemadrid i TV3. Forma part de l'equip de Media 3.14 des de l'any 2001. Anteriorment ha treballat com a guionista a TV3, a Ràdio Barcelona Cadena Ser, Gara Produccions i Produccions Quart, i com a redactor a Ediciones El Jueves.

Marc Parramon, director
(Manlleu, 1977) Realitzador i codirector d'"Injustícia Exprés: el cas Óscar Sánchez", guanyador de la Nimfa d'Or al millor documental al Festival de TV de Montecarlo 2015. Codirector del documental "Retorn a la terra lliure" (2008), que va participar en el Festival Memorimage de Reus. Realitzador a la productora independent Goroka, per a BarcelonaTV, Localia, TVC i TVE.

tv3.cat/coproduccions

 

Anar al contingut