Les coproduccions de TV3 "Pere Calders, tocant de peus al cel" i "Fra Juníper, l'home que caminava", al 33

Dimecres 19 d'agost , el 33 ofereix les coproduccions "Pere Calders, tocant de peus al cel" i "Fra Juníper, l'home que caminava". A les 22.25, els telespectadors podran descobrir en la producció de Bogaboo Films i TV3 com, a través de la seva investigació i els assajos teatrals, Borja Espinosa ens condueix per la biografia de Pere Calders, marcada per 23 anys d'exili a Mèxic, i ens acosta a la seva obra tan original. A continuació, a les 23.25, un documental biogràfic coproduït per Batabat i TV3 sobre Fra Juníper Serra i les conseqüències de la seva arribada a Califòrnia


 

 

 

"PERE CALDERS, TOCANT DE PEUS AL CEL

 

Pere Calders és imaginació, fantasia, ironia, atzar. Bé, això vindria a ser la seva literatura. Perquè Pere Calders era tímid, afable, entranyable, humil (entre moltes altres coses). I també podríem dir, sense risc d'equivocar-nos, que Pere Calders ha estat el pare del conte modern a la literatura catalana.

 

I Borja Espinosa és un actor que, seduït per la seva literatura i la seva personalitat, decideix fer una obra de teatre al voltant de l'escriptor. Però abans de pujar a l'escenari necessita endinsar-se a fons en el món de Calders i parla amb familiars, escriptors, artistes i estudiosos de la seva obra. I es capbussa en les pel·lícules familiars que Pere Calders va filmar des dels anys 40 fins poc abans de morir. Perquè aquesta era la seva altra passió, el cine i la fotografia, gràcies a la qual va deixar nombrosos retrats filmats de la seva família i algunes reflexions a manera de diari fetes en els últims anys de la seva vida.

 

A través de la seva investigació i els assajos teatrals, Borja Espinosa ens condueix per la biografia de Pere Calders, marcada per 23 anys d'exili a Mèxic; ens acosta a la seva obra tan original; ens descobreix un material d'arxiu —en bona part inèdit— que permet fer un retrat pròxim i fidel de la personalitat de l'escriptor. I viu, en primera persona, algunes situacions insòlites, pròpies dels contes de Calders.

 

Direcció: Raúl Cuevas

Guió: Raúl Cuevas - M. A. Blanca

Productor: Bernat Manzano Vall

Productor executiu TVC: Jordi Ambròs

Productor delegat TVC: Joan Pavon

Director fotografia: Àlex Tregón

Muntatge: Núria Campabadal

Director de producció: Mireia Julià

Música: Orchestra Fireluche / Cabo San Roque / El Petit de Cal Eril / Mr. Hubba & El Mono Inventor / Holland Park

Grafisme: Jordi Rins

 

Una producció de BOOGALOO FILMS SL, en coproducció amb TELEVISIÓ DE CATALUNYA i amb la col·laboració de l'ICEC (2015).

 

"FRA JUNÍPER, L'HOME QUE CAMINAVA"

 

Documental sobre el fundador de Califòrnia, Fra Juníper Serra, a partir d'un retrat amb clarobscurs que repassem a través de documents, els historiadors experts en el personatge i descendents de nadius americans.

 

Direcció: Cesc Mulet, Marc Roma i Oriol Cortacans

Guió: Cesc Mulet, Oriol Cortacans i Marc Roma

Realització: Cesc Mulet

Productor: Oriol Cortacans

Productor executiu TVC: Jordi Ambròs

Productor delegat TVC: Joan Pavón

Director fotografia: Jaume Caldentey, Eva Alimón

Muntatge: Roberto Rodríguez, Ferran Bauzà, Lynn Poh, Ricardo Vergara, Habid Flores

Director de producció: Marta Canals, Bàrbara Ferrer, Nia Paff, Amaranta Díaz

Música: Rodrigo Cordera

Grafisme: Sergi Esgleas

Veu en off: Montse Lluçà

 

Una producció de BATABAT, en coproducció amb TELEVISIÓ DE CATALUNYA, La Perifèrica Produccions, La Maroma, TVE, IB3 i Canal 22 (Mèxic), amb el suport de l'ICEC i la Fundación Camper (2013).

 

tv3.cat/documentals

 

Sant Joan Despí, 14 d'agost del 2017

Anar al contingut