Les àrees de direcció de Catalunya Ràdio i TV3 completen la seva renovació

Catalunya Ràdio completa la renovació del nou organigrama, sota la direcció de Saül Gordillo, amb el nomenament de Jordi Borda com a adjunt a la Direcció del grup d'emissores i de Xavier Salvà com a subcap de Continguts, en aquesta nova àrea encapçalada per Santi Faro. A més, Laura Marín i Montserrat Ollé han estat nomenades caps de Producció i de Planificació de Continguts i d'Informatius, respectivament, en una doble dependència de les direccions de les àrees de Continguts i d'Informatius de Catalunya Ràdio i de l'àrea d'Organització i Planificació de la Direcció Corporativa de Gestió i Recursos.

Pel que fa a l'estructura de Televisió de Catalunya, Jaume Peral tanca l'organigrama del nou equip de direcció amb el nomenament de Rosa Cornet, fins ara cap de Premsa de la CCMA, com a cap de Gabinet de Direcció. D'altra banda, Jordi Serra, qui ha estat cap de Continguts i Programes de TV3 els darrers 8 anys, ha estat designat cap del canal 33, amb l'objectiu de reforçar l'oferta cultural i documental de la CCMA sota aquesta marca.

Resum de les trajectòries professionals

Jordi Borda i Marsiñach (Lleida, 1975), és Llicenciat en Periodisme i Postgrau en Periodisme Digital per la Universitat Ramon Llull. Des del 1999, és redactor d'esports a Catalunya Ràdio, responsable de la cobertura de grans esdeveniments futbolístics com ara el Mundial 2006 d'Alemanya o l'Eurocopa 2008 d'Àustria i Suïssa. També és responsable de la informació sobre el Futbol Club Barcelona des del 2003 i integrant de l'equip de Joaquim Maria Puyal a les transmissions del Barça (TdP) des del 2006. Col·labora en premsa i a diversos programes esportius a TV3. És professor del Màster en Periodisme Esportiu a la Universitat Ramon Llull i a la Universitat Internacional de Catalunya.

Xavier Salvà i Quesada és, des del 2010, cap d'Autopromoció i Disseny Musical del grup d'emissores de Catalunya Ràdio, responsable de la renovació constant del so i de la imatge sonora de cada canal. Va incorporar-se a l'equip de Catalunya Ràdio l'any 1983 i ha estat muntador en els programes més emblemàtics: "El lloro, el moro, el mico i el Sr. de Puerto Rico", "Alguna Pregunta Més?", "Versió original" o "El matí de Catalunya Ràdio", entre molts d'altres. Té una llarga trajectòria com a dissenyador musical, membre de l'equip creatiu sonor de Catalunya Ràdio, guionista i realitzador musical, tant a la ràdio com a TV3. Anteriorment, havia treballat com a tècnic de so i muntador musical amb Constantino Romero o Luis del Olmo a RNE.

Laura Marín Arnau (Barcelona, 1969). Periodista, ha desenvolupat tota la seva trajectòria professional a Catalunya Ràdio, on treballa des del 1992. Ha estat redactora de la secció de Cultura dels Serveis Informatius, va formar part de l'equip fundacional de Catalunya Cultura el 1998, on va fer de guionista a "L'univers", "Mig amènic, mig ailat", "Estació Central"' i  realitzadora (amb Albert Puig) del programa "Pressupost Zero". Ha fet de guionista  ("Ex-Libris", "Tàpias variades", "Tot gira", "Tenim un punt", "L'oracle", "Les mil i una nits")  i ha coordinat  diferents programes de Catalunya Ràdio ("De 4 a 7", "El secret"). Des de la primavera del 2014, era coordinadora de programes de Catalunya Ràdio.

Montse Ollé i Ortonobes (Sant Llorenç de Morunys, 1977) és Llicenciada en Periodisme per la UAB. Des del 2004, era cap d'Atribucions i coordinadora de Producció del departament d'Informatius de Catalunya Ràdio, responsabilitat que a partir del 2015 va sumar la Planificació i Producció al mateix departament. Es va incorporar als Serveis Informatius del grup d'emissores de Catalunya Ràdio el 1999, com a productora de Catalunya Informació i de programes com el "Catalunya Vespre" i el "Catalunya Matí", i va assumir la producció de programes especials com els que es van emetre pels atemptats de l'11-S o l'11-M, entre d'altres.

Rosa Cornet i Salido (Manresa, 1961) és periodista i guionista especialitzada en cultura i ciència. L'any 1988 va entrar a TV3 i va ser reportera i guionista de programes com "Més enllà del 2000", "2000 FF" o "Punt Omega", en què va abordar temes socials, científics i tecnològics, amb diversos reconeixements. També a TV3, ha presentat i col·laborat en altres programes: "De vacances", "Com TV3 no hi ha res", "Vostè mateix", "Èxit", "Això no és tot", "O.K.", "La Marató de TV3" i en diverses transmissions especials. El 1992 es va incorporar al departament de Premsa de Televisió de Catalunya com a redactora, tasca que va combinar amb la seva participació en programes durant 13 anys. Ha estat guionista de la pel·lícula documental "L'estrambòtic naixement de Venus" i ara està enllestint "Hadijatou: jo acuso", codirigida amb Lala Gomà. Des del gener del 2014 ha estat cap de premsa de la CCMA.

Jordi Serra i Llena (Tàrrega, 1957) ha estat des del 2008 al 2016 director de Continguts i Programes de Televisió de Catalunya. Anteriorment havia estat cap de Coproduccions durant 5 anys, després d'una etapa en què va dirigir el canal infantil i juvenil K3, del qual va ser impulsor, i el 33. També ha estat director i productor executiu del Club Super3, director de programes musicals a TV3 i al 33, i guionista de programes infantils, musicals i concursos. Des del 1985, ha impulsat projectes i formats d'innovació i èxit als canals de TV3, com ara la Festa dels Súpers, el programa Sputnik-TV o Info K, i també la plataforma transmèdia 3XL.net, entre molts d'altres. Al febrer va ser distingit amb el Premi Talento de l'Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió.

ccma.cat

Anar al contingut